Valhall Arena der små og store samles hvert år til stor glede. Foto Ole Martin Søyland
Valhall Arena der små og store samles hvert år til stor glede. Foto Ole Martin Søyland

Bøler Cup bra, men ikke perfekt!

Bøler Cup er blitt en av Østlandets største innendørs fotballcuper for barn. I år var det 204 påmeldte lag, og hundrevis av unge talenter inne i Valhall for å delta.

Publisert Sist oppdatert

Utfordringer ved Bøler Cup

Bøler Cup har vokst og blitt en de største barnecupene på Østlandet. Cupen blir arrangert i november og noe som har gjort den så populær er at den arrangeres innendørs. Stolt pappa og supporter Nicholas Robertson (42) er veldig entusiastisk over at cupen spilles innendørs. Men det er en utfordring som rammer Bøler Cup, det er nemlig den restriktive plassen de har.

̶ ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­Det blir kanskje litt trangt og opphopningen av mennesker innimellom. Litt køer, men det er det eneste, mener Robertson.

Premieutdelings området som skaper hodetrøbbel for arrangørene. Foto: Ole Martin Søyland
Premieutdelings området som skaper hodetrøbbel for arrangørene. Foto: Ole Martin Søyland

Robertson har tre barn som spiller fotball så han er en fast supporter når Bøler Cup arrangeres hvert år. Han er veldig fornøyd med opplegget Bøler IF har klart å stelle i stand, men skulle det være noe han hadde pirket i var det plassen. Ellers så føler han at ungene får veldig bra utbytte av å være med på cupen. De får bra med kamper og at det er en veldig fin opplevelse for barna, sier han.

Cupansvarlig Ragnar Bøe Elgsaas (47) snakket litt ut om utfordringene som møter dem ved å planlegge et stort arrangement. Han er enig med at plassen er det største problemet de har fremfor seg. Elgsaas forteller at plassen ved premieutdelingen er litt trang. Det er en utfordring som de tenker at de kanskje skal endre på til neste år, men ingenting er sikkert. Løsningen kan være å frigjøre en bane, men da blir det mer krevende for kampprogrammet. Så de er fortsatt i tenkeboksen, legger han til.

Ellers er han veldig fornøyd med det Bøler IF har fått til her. Cupen blir fullbooket måneder før deadline og mener den viktigste tilbakemeldingen de får er at lag melder seg på. Lagene som kommer virker også å være fornøyde, så det er det viktigste for oss, sier en smilende Elgsaas.

Et populært besøk

Nybakte verdensmesteren i fotballtriksing var et populært besøk blant de unge. Foto: Ole Martin Søyland
Nybakte verdensmesteren i fotballtriksing var et populært besøk blant de unge. Foto: Ole Martin Søyland

Verdensmester i fotballtriksing Adrian Krog (22) kom også på besøk til Bøler Cup. Her fikk han vist frem sine ferdigheter som tydelig inspirerte de små barna. Her hadde han flere show og sin egen triksestand der han snakket med og solgte trikseballer til barna. Krog var kjempefornøyd med opplegget de hadde på Bøler Cup, men det han savnet var litt mer frukt og grønt til salgs i kioskene. Men han oppfattet de som profesjonelle og at de tok godt vare på ham.