Leikvoll C
Leikvoll C

Ny flerbrukshall åpner for større rekruttering til små idretter

Samtidig som basketlaget Asker Aliens gjør det bra både på herre og dame siden, åpner en ny idrettshall på Risenga som kan romme både lagene og 1500 tilskuere.

Publisert

– Jeg tror de gode resultatene elitelagene leverer i tillegg til den nye hallen vil føre til økt rekruttering av nye spillere, forteller Andrine Bergseth, spiller på damelaget.

Desember 2021 sto den nye hallen klar for bruk, kalt Leikvoll C. Denne hallen er en utvidelse av den gamle Leikvollhallen. Dette gjør at både håndball og basketball får sine egne lokaler.

Utvikling

Andrine Bergseth, ser frem til å ta i bruk den nye Leikvollhallen. Hun tror at større og bedre anlegg, med mulighet for mange tilskuere, vil føre til at både idretten og laget får utviklet seg.

– Jeg tror den nye hallen vil føre til flere tilskuere, bedre treninger, bedre tilbud og dermed flere utøvere, sier Andrine.

Basket er en stor idrett på verdensbasis, men i Norge har det vært problemer med rekrutteringen.

– Samtidig har idretten sett større rekruttering de siste årene, og denne hallen kan føre til at basket virkelig etablerer seg i Asker, understreker Andrine

Storsatsning på område

Det er ikke bare basket som vil komme godt ut av satsningen på Risenga. Det vil komme anlegg til skolebygg og en velodrom på Langenga. Sammensetningen av de ulike idrettsanleggene vil gjøre Risenga til et av landets største idrettsanlegg.