HJEMLØS HUND: En av hundene som venter på et nytt hjem. Hundene som kan gå sammen med andre har store inngjerdinger, mens de som er syke eller redde ofte må stå alene.

La Nucia Animal Shelter: -Ønsker flere frivillige

En time utenfor Alicante ligger "La Nucia Animal Shelter", som tar til seg både hunder og katter som trenger det.

Publisert Sist oppdatert

For omtrent 13 år siden startet Engelien Steenbruggen «La Nucia Animal Shelter», i samarbeid med frivillige spanjoler og nederlendere. Det er spanske Belén Núúez som er sjef, hun forteller at de i dag har rundt 150 hunder og 100 katter.

– Vi har mange frivillige som hjelper til, men har alltid bruk for flere, sier Núúez.

FLERE INNGJERDINGER: Dyresenteret som ligger i utkant av La Nucia har mange inngjerdinger for å skille mellom hundene.

Avhengig av støtte

Joanne er en av damene som jobber på senteret, og hun forteller at hvis noen ønsker å adoptere en hund eller en katt så koster det 150 euro. Dette inkluderer sterilisering, vaksiner, chip og pass.

– Det som regel aldri er noe til overs, og vi er derfor helt avhengig av støtte fra andre, sier hun.

Det er heldigvis mange som kommer for å adoptere dyr fra senteret, og de har blitt svært populære de siste årene. Dette er blant annet fordi de har fått gratis annonser fra et par aviser i Spania.

De finner de fleste dyrene gjennom tips fra andre om løshunder og katter som ikke har det godt, eller at eierne kommer innom fordi de ikke lenger ønsker eller har muligheten til å ta vare på de lenger. Det hender også at dyrene bare blir plassert alene utenfor senteret.

KATTELUKE: Kattene kan gå ut og inn som de ønsker, og de som har vært der lenge har også katteluke slik at de også kan gå fritt.

Ønsker flere frivillige

De frivillige på senteret hjelper til med vasking, stell og mosjon. En av de frivillige forteller at han startet å hjelpe til på senteret for et par år siden, og at han er der oftere og oftere. Han fant informasjon om senteret på senterets facebook side.

– Det er avhengighetsskapende, og nesten umulig å ikke tenke på dyrene døgnet rundt, sier han.

Joanne forteller at de alltid har bruk for flere frivillige, da noen av hundene ikke kan stå sammen med andre, og blir derfor stående alene. Disse har derfor ekstra behov for mosjon.

Hvis man bor i nærheten eller er på besøk og for eksempel skal gå seg en søndagstur, kan man reise innom senteret for å ta med seg en av hundene. Dette setter de stor pris på, forteller Joanne.





Powered by Labrador CMS