SAVNER MER VARIASJON: Selv med stor variasjon av plagg, er det lite variasjon å finne i størrelsene i de ulike klesbutikkene.

Gir opp moteindustrien, starter sitt eget klesmerke

Erle Moen (20) interesserer seg for klær og mote, men sliter med å finne rette størrelser i klesbutikkene. Nå starter hun sitt eget klesmerke.

Publisert Sist oppdatert

– Som 189 cm høy er det veldig sjeldent jeg finner lange nok bukser i klesbutikkene. Langermede gensere er også et slit, sier Moen.

– Jeg er lei

Vi er snart i 2020, hvorfor moteindustrien ikke er mer inkluderende er frustrerende sier en oppgitt Moen.

Hun er lei av lite størrelse-utvalg i butikkene, og starter derfor sitt eget klesmerke.

Klesmerket skal hovedsakelig rettes mot de som opplever det samme som Moen. Hun ønsker å lage plagg som er både lengre og større. Det skal kunne brukes av både gutter og jenter.

Vektlegger bærekraftig mote

IRRITERT: Erle Moen mener moteindustrien kun fokuserer på de av gjennomsnittlig høyde og størrelse.

Mange shopper fast fashion, som vil si at klærne masseproduseres under som regel dårlige forhold. Mer fokus på bærekraftig mote ønskes på markedet ettersom mange mangler kunnskap og erfaring med det. Dette er noe Moen ønsker å sette mer fokus på.

Plaggene Moen skal lage er bærekraftige og blir produsert på en fabrikk med gode arbeidsforhold og verdier. Hun skal bruke bærekraftige materialer og ønsker å bruke god tid på hvert plagg slik at de blir nøyaktig som hun ønsker.

Moen vektlegger at det i starten vil bli produsert mindre mengder plagg da hun ikke vil overprodusere. Hun ønsker å unngå unødvendig bruk av ressurser og materialer.

– Det er vanskelig å finne produsenter som lager bærekraftig denim, sier Moen.

Derfor skal hun fokusere på enkle plagg hun mener alle trenger i garderoben til å starte med. Som t-skjorter, langermede og hettegensere. Etterhvert skal hun produsere blant annet jeans.

Jobber hjemme fra

GJØR DET MESTE SELV: Erle Moen tegner de ulike ideene og designene hun har for klesmerket selv før det gjøres digitalt.

Moen er student, og bruker derfor fritiden sin til å jobbe med klesmerket. Hun jobber hovedsakelig hjemme på kjøkkenet. Der tegner hun ulike design og ideer til plagg hun skal produsere.

Hun kommer til å gjøre sitt arbeid hjemme ifra, som innebærer design og produktutvikling, mens resten av arbeidet blir gjort av andre ressurser og samarbeidspartnere.

Får mye støtte

Hun har fått mange kommentarer fra nære og bekjente at det blir vanskelig for henne som 20 åring å starte sitt eget klesmerke og firma.

Men Moen ser ikke problemet med å være en ung gründer. Hun får spesielt mye støtte fra moren sin Marit Løvstuen som selv er gründer. Løvstuen utvikler en app som fører mennesker sammen.

– Det er veldig gøy at Erle skal starte sitt eget klesmerke, hun ser at noe mangler i butikkene og tar ansvar, sier Løvstuen.

Powered by Labrador CMS