MIDLERTIDIG: Flerbrukshallen er en midlertidig løsning for den permanente hallen som skal stå klar i 2023. FOTO: 300099.
MIDLERTIDIG: Flerbrukshallen er en midlertidig løsning for den permanente hallen som skal stå klar i 2023. FOTO: 300099.

Midlertidig flerbrukshall bygges på Tøyen

Midt i mellom Botanisk hage og Munchmuseet på Tøyen blir det bygget en midlertidig flerbrukshall. Dette mener både lokalbefolkningen og Tøyen Sportsklubb er på tide.

Publisert Sist oppdatert

Hallen, med mål på 1700 kvadratmeter, er bygget som en midlertidig løsning for en flerbrukshall. Den bygges i forbindelse med «Tøyenløftet». Dette er et områdeprogram som skal bidra til at Tøyen oppleves som et trygt og inkluderende område, med aktive innbyggere som både vil og kan bli boende. Områdeinnsatsen vil skape et slikt lokalsamfunn gjennom arbeid med miljøaktiviteter.

Håper på åpen hall

Både den midlertidige og den fremtidige flerbrukshallen vil kunne benyttes til flere ulike aktiviteter og idretter. Hallen vil bli brukt til blant annet håndball, innebandy og skal få en egen konkurransebane for basketball. Flerbrukshallen skal brukes til flere sportsgrener med den hensikt at flere og større grupper skal kunne bruke hallen samtidig. Sindre Andresen, daglig leder for Tøyen Sportsklubb, forteller at sportsklubben har benyttet uteområdene på Tøyen, samt Tøyen skole og Deichmanske bibliotek til forskjellige aktiviteter. Videre forteller han at bydel Gamle Oslo har Oslos laveste organisasjossdeltakelse, få møteplasser og få tilgjengelige fritidstilbud. I tillegg til at foreldrenes økonomi kan være en hindring for at flere barn og ungdommer er aktive i idrettsmiljøet på Tøyen, er også tilgjengelighet et stort problem. Derfor mener Andresen at en midlertidig flerbrukshall kan være en veldig god idé dersom det blir nok plass til alle som vil benytte seg av den.

– Vi håper det blir avsatt nok tid slik at vi kan utvide vårt tilbud og ha så mye «åpen hall» som mulig for alle aldersgrupper. Det bør være plass til alle som vil benytte seg av den slik at alle får glede av den, sier Andresen.

Vil stå klar i 2023

Bystyreutvalget bekrefter at målet er at den permanente flerbrukshallen skal stå klar til bruk i 2023. I et saksdokument (72/19) skriver Bystyreutvalget at den midlertidige flerbrukshallen først og fremst vil bli brukt av barn og ungdom i nærmiljøet. Tirsdag 14.mai holdt Oppvekst-,kultur-og nærmiljøkomiteen i Gamle Oslo et møte der det først og fremst ble diskutert hvem som skal ha ansvaret for å fordele brukstiden for hallen. Tøyen Sportsklubb og andre ytterlige klubber ble nevnt.

TØYENPARKEN: Flerbrukshallen ligger kun et steinkast unna Tøyenparken. FOTO: 300099.
TØYENPARKEN: Flerbrukshallen ligger kun et steinkast unna Tøyenparken. FOTO: 300099.

Mener en flerbrukshall vil samle idrettsmiljøet

Yngve Eriksen Holm er både oppvokst og bor i bydel Gamle Oslo, og har barn som er aktive i idrettsmiljøet på Tøyen. Han mener det lenge har vært på tide med en flerbrukshall.

– Sønnen min og vennene hans har lenge savnet en slik type hall. Tilbudene når det kommer til idrett har ikke akkurat vært gode her sammenlignet med andre steder rundt omkring i Oslo. Jeg vet at både foreldre og barn har vært misfornøyde. En slik hall vil være utelukkende positivt, og vil forbedre miljøet her på Tøyen betraktelig, tror Holm.

Holm mener at en flerbrukshall vil bidra til å oppnå et av målene som «Tøyenløftet» jobber for. Nemlig at Tøyen vil oppleves som et mer inkluderende område. Han mener mangelen på en flerbrukshall som alle kan bruke har gjort det vanskelig å oppnå et godt idrettsmiljø. Dette har også gjort det vanskelig å få til et godt miljø blant barn og unge generelt.

– Få ting er like inkluderende som idrett. En flerbrukshall vil samle idrettsmiljøet og bidra til at barn og ungdom vil oppleve Tøyen som et fint sted å bo. Det blir lettere for barn og ungdommer å få venner og å utvikle seg innen sport, avslutter Holm.