BRA OPPMØTE: Det er bra oppmøte på Dælenenga når Grüner fotball inviterer til fotballskole for de minste.
BRA OPPMØTE: Det er bra oppmøte på Dælenenga når Grüner fotball inviterer til fotballskole for de minste.

Fotballskole for de minste

Grüner fotball arrangerer en dag i uken fotballskole for barn født i 2012-2014. Et tilbud som er blitt svært populært.

Publisert Sist oppdatert

Sola skinner over Dælenenga Idrettspark, hvor over hundre barn koser seg og spiller fotball. Hver tirsdag arrangerer Grüner Fotball IL fotballskole for barn mellom 5 og 7 år. Tilbudet er gratis og det er ingen påmelding, så her kan både barn og foreldre møte opp for en hyggelig opplevelse.

Fotballskolen varer fra kl 17-18 og det er masse forskjellige aktiviteter ungene holder på med. Oppmøte blant både foreldre og barn tyder på at dette er et tilbud som er blitt veldig godt tatt imot. Uansett hvor du ser, møter du unger med et smil og latter om munnen. På tribunen og ved sidelinjene sitter foreldrene og følger med på barna, samtidig som de slår av en prat med de andre foresatte.

Veldig gøy

Filip (6) er en av de mange barna som deltar på fotballskolen. Han har på seg en Serbia-drakt fordi faren hans kommer derifra. Med favorittspilleren Nemanja Matic bakpå er listen satt for hvor han vil ende opp. Filip vil nemlig spiller på Manchester United akkurat sånn som Matic gjør nå.

Hva er det gøyeste med å være på fotballskolen?

– Det er å leke stiv heks sammen med vennene mine, sier gutten.

Hva trener dere på?

– Vi trener på å score mål og ha det gøy, sier han før han må gå videre til neste stasjon på programmet som er skuddtrening.

FAVORITTDRAKTA: Filip viser frem den serbiske nasjonaltrøyen med favorittspilleren Matic bakpå. Han stortrives på fotballskole.

FOTO: STUDENTNUMMER

Trener de yngre

Vasim (15) er trener på fotballskolen og stortrives med det.

Hva er det ungene trener på her?

– Vi lærer dem forskjellige pasningsøvelser, drible forbi kjegler også spiller vi mye kamper, det er tross alt det barna syns er morsomst.

Han kan fortelle at han selv spiller fotball for Grüner og at han husker veldig godt hvor gøy det var på fotballskole da han var yngre. Samtidig kommer det en elev på fotballskolen bort for å spørre om Vasim om han kan knyte skoene hennes. Noe Vasim gjør med glede, før han svarer på spørsmålet.

– Den gang hadde ikke Grüner fotballskole, men jeg deltok på mange andre. Her fikk jeg meg venner med samme interesse som meg og jeg lærte meg at fotball egentlig ikke er noe seriøst, det skal bare være gøy, sier han og får støtte av kameratene som står ved siden av.

– Vasim er en god trener og en god venn, sier den ene kompisen.

Etter treningen samles alle de små fotballspillerne i midstsirkelen og får noen siste beskjeder fra trenerne før de løper bort til foreldrene på sidelinja. Etter en leken treningsøkt går ungene vært til sitt, men de ser hverandre igjen på fotballskolen neste uke.

Fotballskolen vil fortsette helt frem til 18.juni da det er sommerferie, men den gode nyheten er at Grüner fotball IL starter opp igjen med samme tilbud fra august, og ut høstsesongen.