ÅPNER SNART DØRENE: Beboerne i bydel Gamle Oslo ønskes velkommen til den midlertidige flerbrukshallen på Sirkustomten, ved Botanisk Hage på Tøyen. FOTO: 300085
ÅPNER SNART DØRENE: Beboerne i bydel Gamle Oslo ønskes velkommen til den midlertidige flerbrukshallen på Sirkustomten, ved Botanisk Hage på Tøyen. FOTO: 300085

Flerbrukshallen på Tøyen snart klar: – Vil være åpen for alle

I forbindelse med områdeløft Tøyen bygges en midlertidig flerbrukshall.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært ønsket en flerbrukshall for barn og unge, for å ivareta behovet i Gamle Oslo. I juni står den endelig klar. I hovedsak vil hallen brukes til håndball, innebandy og basketball, hvor det også vil være mulig å dele hallen inn i tre treningsbaner for basket. Flerbrukshallen inneholder i tillegg garderobe, tribune og en enkel kioskløsning.

— Vi har nå en spennende måned fremfor oss, hvor alt det siste skal på plass; skillevegger, sportsgulv, fast sportsutstyr som basketkurver og masse mer, sier kommunikasjonssjef i Kultur- og idrettsbygg Ingunn Olsen.

Flerbrukshallen vil gi barna på Tøyen og i Gamle Oslo mer halltid, og mulighet til å drive aktivt med lagsport. Dette vil trolig bidra til et bedre miljø i området. Den midlertidige flerbrukshallen vil etter planen bli stående i fire år, frem til en permanent flerbrukshall kommer i 2023. Den bygges sammen med det nye Tøyenbadet, som også er en del av områdeløft Tøyen. Flerbrukshallen er en av flere prosjekter i forbindelse med områdeløftet på Tøyen og Grønland. Den lenge omtalte planen om å skape et bedre miljø i Gamle Oslo, er nå satt i gang for fullt. Målet er å skape et trygt og godt sted å bo, med et inkluderende lokalsamfunn, slik at folk ønsker å bli boende.

Bydelsdirektør Tore Olsen Pran mener flerbrukshallen er svært viktig for nærmiljøet i Gamle Oslo, og da spesielt for de yngre.

— Hallen ligger i et av de levekårsutsatte områdene i Oslo. Nye aktivitetsmuligheter i disse områdene er viktige for barn og unge her, sier Pran.

NOE FOR ALLE

Frem til nå har Tøyen Sportsklubb hatt aktiviteter ute i nærmiljøet, på Tøyen skole og bibliotekene på Tøyen, blant annet Deichman og barne- og ungdomsbiblioteket. Dette har ikke vært godt nok. Daglig leder hos Tøyen Sportsklubb, Sindre Andresen, ser frem til at flerbrukshallen snart står klar, og mener dette vil løse flere av bydelens utfordringer. Han ønsker at den skal brukes til all slags sport, og ikke bare innebandy, håndball og basketball.

— Jeg mener at en flerbrukshall skal brukes til alt mulig som får folk i bedre form. Vi ønsker først og fremst å holde åpen hall så mye det lar seg gjøre, med 3-5 aktiviteter samtidig. Dette skal passe for alle aldersgrupper, både de yngre og de eldre, sier Andresen.

NOE FOR ALLE: Tøyen Sportsklubb har også basketballag for voksne, og her er laget Tøyen Tornados. FOTO: toyensportsklubb.no
NOE FOR ALLE: Tøyen Sportsklubb har også basketballag for voksne, og her er laget Tøyen Tornados. FOTO: toyensportsklubb.no

Bydel Gamle Oslo har lavest organisasjonsdeltakelse i Oslo. Dette skyldes trolig få møteplasser og få tilgjengelige fritidstilbud. Tilbudene må også passe for beboerne i området.

— Menneskene i Gamle Oslo dør ti år tidligere enn beboere i andre bydeler. Det vil nå koste 100 kroner i måneden for å være med på aktivitetene vi i Tøyen Sportsklubb arrangerer, og jeg håper dette er en pris som er grei for alle, legger Andresen til.

Mangel på aktivitet er et stort problem i bydelen. Fra juni vil arrangementene og sportene være lettere tilgjengelig, da flerbrukshallen endelig er på plass, og dette er forhåpentligvis til god hjelp.

GODT SAMARBEID

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF har signert kontrakt med Varden Entreprenør, og de har sammen planlagt prosjektet. Byggingen startet i januar i år.

— Vi starter allerede før jul med forberedende arbeider og etablering av riggområde. Nå er selve byggingen godt i gang, sier byggherre og direktør i Kultur- og idrettsbygg Eli Grimsby.

Selskapet har tidligere gode erfaringer med Varden Entreprenør, hvor de sammen har jobbet på andre prosjekter. Det er derfor høye forventninger til leveransen av flerbrukshallen også.

— Samarbeidet med Varden fungerer veldig godt, legger Grimsby til.

Hallen har en enkel forkledning. Det er et stort telt på 1700 kvadratmeter, med fasadeplater på den nedre delen. Teltet lyses opp på kveldstid, som bidrar til å gjøre Monradsgate lysere også.