Utsiden av vulkanarenaen der Centrum Tigers spiller sine hjemmekamper.

Tiger talks: Mangfold og inkludering – fra prat til praksis

Centrum Tigers starter et nytt prosjekt kalt «Tiger talks 2022».

Publisert Sist oppdatert

Basketball-laget Centrum Tigers, som til daglig holder til i Vulkan-hallen på Grünerløkka, starter et nytt prosjekt ved navn Tiger talks 2022. Tiger talks er et mangfold- og inkluderingsprosjekt, hvor all inntekt vil gå til å gjøre Centrum Tigers til et sted og en klubb ungdom kan bruke fritiden sin på.

Kjente navn som Abid Raja og Marco Elsafadi er to av foredragsholderne som vil stille til Tiger talks 9 juni 2022. Målet ved dette prosjektet er at Centrum Tigers skal kunne gi et tilbud til barn og unge uavhengig av økonomisk status.

­–Et tryggere miljø

Tidligere Centrum Tigersspiller og nåværende landslags- og Frøyaspiller Johan Flaa er veldig stolt av hva gamleklubben hans er i gang med, og er full av lovord om sin tidligere klubb.

–Centrum har lenge vært en litt uslepen diamant i basketmiljøet. De har en nydelig lokasjon midt på Grünerløkka, og de har alltid gjort alt de kan for å ta vare på alle, selv de som er i en vanskeligere økonomisk situasjon enn andre. Problemet er at de har slitt økonomisk selv. Tiger Talks kom til for å kunne fortsette å gi et godt tilbud og sørge for ett tryggere miljø for alle barn og unge som ønsker det, sier Flaa.

Johan Flaa i aksjon for sin nåværende klubb, Frøya.

Grünerløkka er en av bydelene i Oslo med flest innbyggere, og stor forskjell i økonomisk status. I det lengre løp er målet til Centrum Tigers å kunne gjøre klubben til et sted der alle barn og unge som ønsker å drive med basketball kan være å få leksehjelp og servert mat, sier Johan Flaa.

–Målet til Centrum er å få fram identiteten sin gjennom Tiger Talks, og skape en kultur der alle føler seg hjemme. De ønsker å kunne bidra til leksehjelp etter skolen, og i det lengre løp forhåpentligvis kunne servere mat også, sier han.

–vi finnes for alle

Eeva-Maria Männikkö er en av et team på fire stykker som er hovedpersonene bak Tiger talks. Hun forklarer at sekundet hun hørte om ideen var det ingen tvil om hun ville gjøre det hun kan for å realisere ideen.

–Johan Dolven kom med ideen, og jeg visste øyeblikkelig at dette var en kjempegod ide. Vi ønsker å være mer enn en klubb, vi ønsker å være et sted barn og unge kan komme og føle seg sett, ivaretatt og trygge. Ikke minst er dette et høyst aktuelt tema, og det er viktig å snakke om det, sier Männikkö.

Männikkö forteller videre at hun selv vet godt hvordan det er å komme fra en minoritetsbakgrunn, og hvor viktig idrett kan være for å føle seg sett og godtatt.

–Jeg er opprinnelig fra Finland, og basket ble en redning for meg. Det tror jeg det kan være for mange andre også. Vi finnes for alle, vi ønsker alle velkommen og vi åpner døren for alle. Har du lyst, så tar vi deg imot med åpne armer, sier hun.

Mangfold og inkludering

Klubben selv skriver på nettsiden til Tiger Talks at de siste årene har det doblet seg med medlemmer i Centrum Tigers, og det stiller nye krav til dem. Klubben har 361 medlemmer med tilknytting til over 50 forskjellige nasjoner. De skriver videre at i Tigers skal alle føle seg sett, hørt og satset på, og at mangfold og inkludering alltid har vært identiteten til Centrum Tigers.

Torsdag 9 juni holdes konferansen i Vulkan Arena. Den varer fra 08:30-12:00, og er fylt med flere kjente navn, og personer med høy kompetanse innenfor mangfold og inkludering.

Artikkel fra: https://issuu.com/bydel-gl/docs/l_kkaskriften_orginal_2

Powered by Labrador CMS