Biblioteket: Studenter som leser til eksamen på biblioteket i Kongens Gate
Biblioteket: Studenter som leser til eksamen på biblioteket i Kongens Gate

Fullt på biblioteket

Mangel på plass på Høyskolen Kristianias bibliotek gjør det vanskeligere for studenter å lese på et rolig sted til eksamen

Publisert Sist oppdatert

I eksamensperioden bruker studenter mye tid på biblioteket for å lese. Der kan man konsentrere seg bedre, lese i grupper eller alene i stillesonen. Høyskolen Kristianias bibliotek i Kongens Gate er en av de mer populære bibliotekene for studenter. Men i eksamensperioden før jul så er det helt fullt og mange elever får ikke sitteplass. Journalist studenten Anna Shona Øvrevik (24), har opplevd flere ganger at hun og skolekamerater ikke får plass i biblioteket.

Fullt hele tiden

Det er nesten en logistikk oppgave å finne ut hvor man skal sitte, forteller Øvrevik.

STUDENTENE: Anna Shona Øvrevik (Venstre), Anna Victoria Stjern (høyre) sitter på støyete cafe fordi biblioteket var fullt.
STUDENTENE: Anna Shona Øvrevik (Venstre), Anna Victoria Stjern (høyre) sitter på støyete cafe fordi biblioteket var fullt.

– Her vi sitter nå er egentlig en cafe, men vi må jo bruke det vi har. Biblioteket er jo fullt hele tiden.

Men det er ikke bare bibliotekets manglende sitteplasser som er et problem. Øvrevik legger vekt på at ofte der det er ledige sitteplasser, så er det elever som holder av til venner eller at de tar stor plass rundt bordene.

– Det handler mye om skolen må finne en løsning på det, men også at studenter må være mer rause med å dele.

Lovlige antall plasser

karrieresenteret på biblioteket jobber karriereveileder Hege Børke Lillekroken (54).

Karriereveileder: Hege Børke Lillekroken
Karriereveileder: Hege Børke Lillekroken

Lillekroken er fullt bevisst på at det blir proppfullt på biblioteket i eksamensperioder, men slik det er nå så er det ikke mye man kan gjøre med det.

– Når man kommer inn på biblioteket så ser det ut som at det er plass til flere bord og stoler, men på grunn av brannforskriften går det ikke. Det har også noe med antall plasser det er lov å ha i hver etasje.

Hun foreslår å se på mulighet å åpne klasserom i eksamensstria.

– Mange av klasserommene står ledige i eksamensperioden. Ved å henge opp en timeplan utenfor hvert klasserom, kan man se om rommet er ledig.

Lillekroken legger vekt på at dette er noe som må tas opp med de som har ansvaret for timeplanlegging og se om man kan få til dette neste eksamens periode