MOTIVERT: Etter et trøblete år er endelig The Nighthawk Diner på Birkelinden på vei tilbake til Løkka-ikonet det en gang var.<br>FOTO: 300092
MOTIVERT: Etter et trøblete år er endelig The Nighthawk Diner på Birkelinden på vei tilbake til Løkka-ikonet det en gang var.
FOTO: 300092

Tar Løkka-ikonet tilbake

9. mai ble The Nighthawk Diner på Grünerløkka begjært konkurs. Restauranten vil holde dørene åpne, og drives videre med ny eier og daglig leder.

Publisert Sist oppdatert

Parkene blir grønnere for hver dag som går, og uteserveringene er igjen fylt til randen av våryre mennesker. Likevel er det er ikke bare Løkka som opplever en ny vår. Den amerikanske dineren på Birkelunden har stått i blesten den siste uken, og media har hyppig omtalt både konkurs og eierskifte.

Nicolai Lars Söderberg (32) motivert, og tok i mars over som ny daglig leder og deleier.

– De som jobber her har vært igjennom en tøff overgangsperiode, de har virkelig stått på, sier Söderberg og er tydelig stolt av teamet sitt.

De ansatte ble med på eierskifte, likevel har han tilført noe friskt blod for å skape et motivert og energisk team. Svensken kom til Oslo for 6 år siden og kan minnes samlingspunktet og Løkka-ikonet dineren en gang var.

MÅLRETTET: Med en klar visjon og en god plan ønsker Nikolai Lars Söderberg (32) å gi Løkka dette samlingspunktet tilbake.<br>FOTO: 300092
MÅLRETTET: Med en klar visjon og en god plan ønsker Nikolai Lars Söderberg (32) å gi Løkka dette samlingspunktet tilbake.
FOTO: 300092

– For noen år siden gikk sønnen min i barnehage rett over parken her. Da gikk vi ofte innom dineren for å spise skikkelige amerikanske pannekaker før jeg leverte han.

Söderberg har allerede endret åpningstidene, i dag åpner dørene igjen klokken åtte. Han håper at stamgjestene som en gang tok morgenkaffen og frokosten sin her, vil finne tilbake.

– Navnet og konseptet restauranten har hatt siden åpningen for ni år siden, vil bestå. Min jobb blir å ta dineren tilbake til det den en gang var.

Klare målsetninger

Söderberg har tidligere erfaring fra blant annet Teatro, pizzarestauranten til Petter Stordalen. Her jobbet han blant annet i tett samarbeid med gourmetkokk Ole Jonny Eikefjord.

Snuprosessen vil kreve hardt arbeid. Likevel tror han de ved bevisst og målrettet arbeid og et godt team, kan nå fullføre sin plan. Målet er å skape en restaurant hvor både kunder og ansatte kan trives.

– Vi er ikke en fem stjerners, eller en Michelin-restaurant. Her er du på en diner, og det er nettopp The American Consept vi ønsker å tilby våre kunder, smiler svensken.

Overtagelsesprosessen

Bostyrer Erling Opedal forteller at dialogen mellom tidligere og nåværende eier begynte allerede ved årsskiftet.

– Prosessen tok såpass lang tid da de involverte partene ønsket å vente til selskapet var begjæret konkurs.

For at de nye eierne, TND AS, skulle kunne gjennomføre kjøpet og overtakelsen måtte de vente til blant annet søknaden om skjenkebevilgning var innvilget.

– De nye eierne kjøpte det som var å regne som et tomt selskap, kun de ansatte og leiekontrakten ble overført, sier Opedal.

FORNØYD: Gry har jobbet på dineren i over to år. Etter at Nikolai tok kontroll kan hun fortelle at hverken de ansatte eller kundene kunne vært gladere. – Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb før, nå er det virkelig orden og kontroll på alt, smiler Gry.<br>FOTO: 300092
FORNØYD: Gry har jobbet på dineren i over to år. Etter at Nikolai tok kontroll kan hun fortelle at hverken de ansatte eller kundene kunne vært gladere. – Jeg har aldri hatt det så gøy på jobb før, nå er det virkelig orden og kontroll på alt, smiler Gry.
FOTO: 300092

Betalingen TND AS har gjort, skal etter planen gå til å betale leiekontrakt og sikre feriepenger til de ansatte. Han forteller de tidligere eierne var svært positive til at restaurantens konsept bestod.

Partene har hatt en lang og omfattende, men god dialog.

Eget preg på dineren

Med nye og utviklede menyer, nytt fokus på fersk markedsføring og tilstedeværelse i sosiale medier håper Söderberg å gi Grünerløkka knutepunktet tilbake.

I tillegg ønsker han å tilby kundene morsomme eventer, hvor kulinariske opplevelser kan kombineres med musikk og ekte amerikansk stemning. God service og eksepsjonelle råvarer er selvfølgelig også en del av hans målsetning.

– Vi har nylig inngått et samarbeid med et lite fransk bakeri, som leverer burgerbrød av virkelig kvalitet. Briochen vil forhåpentligvis løfte vår ikoniske burger til nye høyder!

Alt flaskeølet som selges på dineren vil fra nå av importeres direkte fra USA.

Söderberg ønsker å gi kundene topp kvalitet i alt av råvarer. Samt eksepsjonell kundebehandling fra personlige, komfortable og energiske servitører.

– Sommeren er rett rundt hjørnet, og vi ser virkelig frem til å fylle dineren med ferieglade mennesker!

Allerede neste uke kommer reparatørene som skal fikse vinduer og hengsler. Da kan de slippe den yrende Løkka-stemningen inn hele sommeren igjennom.

– Vi vet at konseptet selger, og det faller uten tvil i smak på Løkka. Jeg er motivert, og har sjeldent sett et team med mer driv og lyst.

Setter sin lit til de ansatte

The Nighthawk Diner eies nå av TND AS. Selskapet eies av Nadeem Asghar (39), som tidligere drev Bar Fontes i same nabolag.

I godt over ett år har dineren slitt med store finansielle utfordringer, dette har selvfølgelig satt sitt preg på de ansatte.

FORBEDRING: Dineren er på vei tilbake til gammel gunst.<br>FOTO: 300092
FORBEDRING: Dineren er på vei tilbake til gammel gunst.
FOTO: 300092

– Det vil kreve enormt mye arbeid. Nå har vi drevet restauranten i over en måned, og vi ser allerede positive resultater av endringene og innsatsen vi har gjort, sier Nadeem.

Med gode tilbakemeldinger fra kunder, og gode reviews på nettet har de allerede startet den omfattende snuprosessen. Asghar er lite involvert i den daglige driften av restauranten, men setter selvsikkert sin lit til daglig leder.

– Nicolai har mye erfaring, jeg vet han gjør alt som står i sin makt får å levere det beste han kan, både til kunder og kolleger. Han er på dineren fra 8 til 22 hver eneste dag, om ikke lengre.

Asghar forteller at selv om medieomtalen den siste tiden ikke har vært spesielt positiv, må de stole på den beste kilden de har, nemlig kundene.

– Vi jobber på spreng alle mann, og jeg har troen på at restauranten kan bli mist like bra som i dinerens tidligere glansdager. Både de ansatte og Nicolai har min fulle tillitt.

Grünerposten har forsøkt å komme i kontakt med tidligere eier Jan Vardøen, som fremdeles eier 18% av selskapet. Dessverre har redaksjonen ikke lykkes med å oppnå kontakt.