Bruker Bislett Stadion så ofte som mulig: Jase og Nikolai tilhører Idrettsklubben Tjalve og bruker Bislett Stadion ofte, både med klubben og på egenhånd.

Løpeglede på Bislett stadion

Bislett stadion har som mange andre treningssentre måtte holde stengt under korona, men nå har de endelig fått åpnet opp igjen for fullt. Dette gleder lokalbefolkningen.

Publisert

Åpningstidene på Bislett Stadion har vært noe varierende under korona, til tider har anlegget vært helt stengt for klubber og andre mosjonister. Bislett Alliansen som har det overordnede ansvaret for all aktivitet og organisert trening, har selvfølgelig måtte følge smittevernreglene som alle andre.

Regler for trening

På Bislett Stadion er det mye aktivitet og folk om dagen, likevel er det regler for hvem som kan trene utendørs på stadion. Det er lov med organisert trening for barn og unge under 20 år. Anlegget er også åpent for de som driver med toppidrett, enten alene eller i form av klubber. For voksne er utendørsannlegget åpent for trening på egenhånd, så lenge de holder avstand til andre på anlegget, og ikke trener i store grupper. Ellers er åpningstidene på Bislett som vanlig. Stadion er stort sett åpen fra tidlig på morgen til seint på kveld, med unntak av noen få dager.

Intervaller: Sindre (25) og Adam (22) trener intervaller fast en gang i uka på Bislett Stadion.

Vi i Norgesnytt har pratet med folk som benytter seg av tilbudet i bydel St. Hanshaugen på Bislett stadion

Et flott tilbud i bydelen

– Vi synes det er kjempedigg at bydelen har det tilbudet som de har her på Bislett Stadion. Vi har trent her på Bislett helt siden det åpnet opp igjen, vi trente her fast før, men det er digg å være tilbake også er det hyggelig å ha noe å gjøre. Vi møter mye av de samme folkene her og føler oss stort sett trygge, sier de to løpeglade guttene.

– Føles trygt å trene her

Tar gymtimene utendørs: Stian (18), Magne (18) og Filip (19) bruker ofte Bislett Stadion i gymtimene på Kristelig gymnasium.

– Vanligvis trener vi en del styrke, men når treningssentrene var stengt i høst brukte vi anlegget her en del. I dag er vi her fordi vi har 3000m og gym med skolen. Det er fint med et tilbud som dette som er så sentralt.

Guttene er russ og går på Kristelig gymnasium og synes det har vært en dårlig russetid så langt. Gjengen har holdt seg friske og raske og krysser fingrene for at de gjør det resten av russetiden også. De trekker fram Bislett Stadion som et sted der de føler seg tryggere enn mange andre steder.

– Jeg tror nok Bislett stadion er en av de stedene i bydelen der det er minst sjanse for å få smitte. De som løper her er gode på å holde avstand, avslutter Magne

Positiv til gjenåpning

Positivt innstilt: Jase og Nikolai er positive til gjenåpningen av Oslo

– Vi prøver å trene her en dag i uken, da trener vi sprint for det meste. Vi er her ofte tidlig på dagen, da er det ikke så mange her og da er det mulig å holde en god avstand til andre, forteller Nikolai.

Nikolai er fornøyd med gjenåpningen av treningssentrene og mener at så lenge folk følger retningslinjene og holder god avstand skal det være like trygt å trene innendørs som utendørs.

Powered by Labrador CMS