FLERBRUKSHALLEN: Hallen ligger midt i mellom Munchmuseet og Botanisk Hage. <br>FOTO: 300078
FLERBRUKSHALLEN: Hallen ligger midt i mellom Munchmuseet og Botanisk Hage.
FOTO: 300078

Midlertidig flerbrukshall

Den nye midlertidige flerbrukshallen er snart klar for sommeren. – Det har vært etterlengtet.

Publisert Sist oppdatert

I november 2018 signerte Kultur- og idrettsbygg kontrakt med Varden Entreprenør om bygging av den nye midlertidige hallen på Sirkustomten, ved Botanisk Hage på tøyen. Den midlertidige flerbrukshallen skal være en del av områdeløftet for Tøyen, og den skal ivareta behovet for en flerbrukshall i området, frem til en ny, permanent flerbrukshall. Områdeløft Tøyen er et områdeprogam over fem år som skal bidra til at Tøyen oppleves som trygt og inkluderende, med aktive innbyggere som gjerne vil og kan bli boende.

Klar i løpet av sommeren

Den permanente flerbrukshallen er planlagt å stå ferdig i 2023 melder Bystyreutvalget (BU), og den midlertidige flerbrukshallen er ferdig og vil åpne i løpet av sommeren. Flerbrukshallen kan brukes til forskjellige grener innen sport, blant annet håndball, innebandy og basketball er noen av idrettene hallen har å by på. Det gjør at flere og større grupper kan bruke den samtidig.

MIDLERTIDIG: Den permanente flerbrukshallen vil forhåpentligvis stå ferdig i 2023.<br>FOTO: 300078
MIDLERTIDIG: Den permanente flerbrukshallen vil forhåpentligvis stå ferdig i 2023.
FOTO: 300078

BU skriver i et saksdokument (72/19) at endelig er den etterlengtede midlertidige flerbrukshallen på Tøyen snart på plass. De mener at hallen skal være ment for lokalbefolkningen i og rundt Tøyen, da først og fremst barn og unge. Disse må derfor prioriteres ved fordeling av brukstid. Tirsdag 14.mai holdt Gamle Oslo oppvekst- kultur og nærmiljøkomite et møte. På møte ble det diskutert om hvem som har ansvaret for å fordele brukstiden i flerbrukshallen. Tøyen Sportsklubb ble blant annet nevnt, og ytterlige klubber. I saksdokumentet skriver BU at de har tillit til at Tøyen Sportsklubb kan ta ansvaret for å fordele brukstid i hallen til beste for nevnte grupper.

Tilbud fra Tøyen Sportsklubb

– Bydel Gamle Oslo har byens laveste organisasjossdeltakelse, få møteplasser, nesten ingen tilgjengelige fritidstilbud og folk dør 10 år tidligere enn i f.eks. Vestre Aker, skriver Tøyen Sportsklubb.

Med Tøyen Sportsklubb hvor man kan trene så mange ulike ting man vil for 100. kr, har befolkningen blitt mer aktive. En ting er økonomi, men det er like viktig med nærhet, nettopp fordi mange alenemødre med store barneflokker ikke klarer å følge barna på trening rundt om i byen, skriver Sindre fra Tøyen Sportsklubb. Det er Oslo idrettskrets som fordeler tid i hallen i alle Oslo sine kommunale idrettshaller. Tøyen Sportsklubb håper det blir avsatt nok tid slik at de kan utvide tilbudet deres.

– Vi håper bare det blir satt av nok tid slik at vi kan utvide vårt tilbud, og ha så mye åpen hall som mulig for alle aldersgrupper. De forskjellige aldersgruppene skal kunne velge mellom 3-5 aktiviteter blant den tiden de tilbringer i hallen.

Bygningen

Hallen er en teltkonstruksjon og skal være robust i den tiden den skal stå på Tøyen. Den blir forsterket med fasadeplater i natureloksert eller ubehandlet aluminium på utsiden av den nedre delen. Flerbrukshallen vil inneholde spilleflate for håndball, innebandy og konkurransebane for basketball, med mulighet for å dele banen i tre treningsbaner for basket. Hallen får et bruksareal på ca. 1 700 kvadratmeter. Det vil bli garderobeanlegg for 30 aktive utøvere, og det er mulighet for en enkel servering i kiosken.

Etterlengtet flerbrukshall

Monica Hansen bor på Tøyen med to barn, hvor begge barna er ofte i fysisk aktivitet.

– Det er helt toppers med en flerbrukshall, det har vært etterlengtet lenge.

Hansen forteller at hennes barn elsker å være i aktivitet og alltid ha noe å holde på med, en flerbrukshall gjør at dette mulig.

– At den er så nærme er et stort pluss, forteller Hansen.

Hun forteller videre at hun gleder seg til den midlertidige flerbrukshallen åpner, men gleder seg enda mer den ordentlig kommer.

– Det er et fantastisk tiltak at de gidder å ordne en midlertidig hall, de kunne valgt å vente til den ordentlig kom, sier Hansen.