Idrettsånd på idrettsarena: lokalene på Intility Arena står klare for undommene.

Valle Hovin videregående ønsker elevene velkommen igjen

Elevene på Valle Hovin videregående skole kan endelig få oppleve en noenlunde normal skolehverdag igjen. Tirsdag 18. mai gikk alle videregående skoler i Oslo til gult beredskapsnivå.

Publisert Sist oppdatert

“Trygghet, lagånd og utvikling” og “Sammen mot målet” er ordene Valle Hovin videregående skole beskriver sine verdier og holdninger med. Nå kan elevene omsider få oppleve dette på nært hold igjen.

Rektor Trine Øiseth: Øiseth er glad for å endelig kunne tilby en mer normal hverdag for elevene.

– Det føles fint at elevene kan komme tilbake på skolen igjen. Etter noen måneder uten, fortjener elevene en litt mer normal hverdag, sier rektor Trine Øiseth.

Valle Hovin videregående måtte, som alle andre videregående skoler i Oslo, kaste seg rundt og omrokkere på planer da beskjeden om rødt nivå kom i slutten av februar. Slik har det altså foregått siden.

Legge om vaner

Valle Hovin er plassert i Vålerenga idrettsforenings relativt nye Intility Arena, og har derfor høyt fokus på idrett og samhold. De som driver med den konkrete idretten merker derfor stor forskjell på beredskapsnivåene.

Lagånden derimot, den er tilstede uansett hvordan de underviser.

– Jo flere elever, lærere og ansatte som er i normal situasjon, jo bedre blir utførelsen av våre verdier.

Nå er dagene på Oslo-skolen fylt med antibac, munnbind og ekstra renhold. Øiseth sier at elevene er flinke til å følge smittevernreglene, og at det fungere på samme måte som resten av samfunnet.

– Munnbind og antibac er man såpass drilla på, men det er ikke alltid like lett å holde metern. Det handler om vaner.

Powered by Labrador CMS