Isfeldt trives bedre på jordet enn på asfalt.
Isfeldt trives bedre på jordet enn på asfalt.

Byttet ut asfalt og bytur med småbruk og traktor

Torun Isfeldt (25) fra Skien var en byjente med en småbruksdrøm. Tre år på hennes studiested skulle ta henne nærmere drømmen.

Publisert Sist oppdatert

En bachelor i naturforvaltning på Evenstad var starten på småbruk-drømmen for Isfeldt. Et tilfeldig møte med hennes nåværende samboer gjorde drømmen enda mer realistisk.

­– Jeg er veldig glad i dyr og natur, og alltid hatt en drøm om å bo på småbruk. I og med at min samboer jobbet på Rena leir, ble vi enige om at vi ønsket å finne oss et sted å bo i nærheten.

Isfeldt innrømmer at de egentlig hadde tenkt til å finne et sted å leie i noen få år, før de flyttet nærmere familie og venner i Skien og på Vestlandet. Men når et litt nedslitt og gammelt småbruk ble lagt ut for salg klarte ikke paret å dy seg. Nå tror Isfeldt at de aldri kommer til å flytte derfra.

– Her har vi mulighetene rett utenfor døren. Det bor så mange fine mennesker her, og det er ikke så langt unna Hamar og Oslo. Eneste ulempen med å bo her er at du ikke kan trille deg en tur inn til byen for å ta deg en kaffe. Når du bor på bygda kan du ikke få i både pose og sekk, ler Isfeldt.

Isfeldt trives på småbruket og har endelig fått inn bordet som samboeren har snekret.
Isfeldt trives på småbruket og har endelig fått inn bordet som samboeren har snekret.


Oppussingsprosjekt

Familien til Isfeldt ble litt overrasket over at hun skulle bosette seg på Rena, fire timer unna hjemstedet sitt. Likevel forteller hun at de var veldig glade på hennes vegne når de fikk se småbruket hun og samboeren hadde kjøpt.

– Mamma og pappa syns dette stedet er midt i blinken for meg. Jeg har sagt siden jeg var liten at jeg skal bo på gård og ha masse gårdsdyr

Torun Isfeldt

Likevel var det mye å gjøre for det unge paret, som flyttet inn på et gammelt sted. De tidligere eierne av huset hadde gått bort, og det ble derfor lagt ut for salg. Isfeldt forteller at det har vært mye å gjøre på huset siden de flyttet inn, og samtidig gjenstår det litt arbeid.

– Jeg er veldig glad for at min samboer har bakgrunn som tømrer. Vi har jo byttet ut både gulv, tak og hele det elektriske anlegget. Samtidig har jeg lært meg utrolig mye, nå brøyter jeg jo veiene med traktor.

Stabburet på småbruket er godt ivaretatt.
Stabburet på småbruket er godt ivaretatt.

Kjærlighet for Innlandet

Isfeldt forteller at hun har vært heldig med å skaffe seg et fellesskap gjennom blant annet barselgruppen til datteren. I tillegg har hun blitt kjent med innbyggerne gjennom studier og jobben til samboeren.

– Frem til nå har jeg jobbet med masteren min og sittet mye hjemme med den. Men fra og med neste uke skal jeg begynne å jobbe som arealplanlegger i Trysil kommune, det gleder jeg meg veldig til.

Det er ikke vanskelig å forstå at Isfeldt trives på Rena. Med en jobb i nabokommunen, et småbruk med plass til de dyrene hun måtte ønske seg og en leken jente på ett år, går livets glade dager på bygda.