<b>Fargerike</b> vegger i inngangspartiet til Dattera til Hagen: <br>Foto: <b>300100</b>
Fargerike vegger i inngangspartiet til Dattera til Hagen:
Foto: 300100

Ting å gjøre i Gamle Oslo

Det er mange skjulte skatter i Gamle Oslo, disse stedene kan være med på å lyse opp en ellers grå dag.

Publisert Sist oppdatert

Det er dager man ikke har noe å gjøre, man ender opp med å sitte å stirre i skjermen i utallige timer, for å så få dårlig samvittighet. Å komme seg ut å se på hva Gamle Oslo har å tilby, er slettes ikke et dumt valg. Det er et hav av muligheter, og mange fine plasser som er verdt å besøke.

Dattera til Hagen

Dattera til Hagen er en bar som bærer et fargerikt preg. Det er to etasjer som bytter på å være bar, cafe, klubb og scene. Dessuten så har dattera til hagen en veldig trivelig bakgård. På dagen og kveldstid så får man god mat og drikke her. De serverer alt fra burger, tapas, salater. På kvelden får man to etasjer der det spiller to klubb-dj ’er som byr opp til fest.

Dattera huser også improteater, konserter, debatter, standup og torsdagskonsepter.

Det er også muligheter for å leie Dattera til forskjellige arrangementer, enten om det er fest, for å samle venner eller bursdager.

Gatevandring på Grønland

Grønland er kjent for sitt mangfold av kultur. Ved dette følger det også masse nye spennende matvarer, tar man seg en tur dit, så får du se en annen side av Oslo som du nesten ikke trodde fantes. En kulturell opplevelse som er verdt å få med seg. Det sies også at på Grønland finner du den billigste fruktprisen i Oslo. Sydenfølelsen er å dra kjensel på når du går nedover gatene og fruktbodene er plassert langt ute i gatene. En opplevelse som er verdt å få med seg.

Operahuset

Operahuset ligger innerst i Oslofjorden og kan sees på lang avstand. Operahuset i Oslo, er det første operahuset i verden der man kan gå på taket. Dette fantastiske bygget er belønnet med en rekke priser og stor internasjonal oppmerksomhet. Operaen tilbyr konserter og forestillinger, alt fra det klassiske til mer moderne av musikk. Tilstrømming av publikum som besøker operaen viser at det aldri før har vært så populært med moderne og klassisk musikk som nå.

Botaniskhage

Botanisk hage, også kjent som Naturhistorisk museum er Norges største samling av naturvitenskapelige objekter. Botaniskhage har ca. 35 000 planter fordelt på over 7 500 arter, så her er det garantert noe for enhver smak. Botaniskhage har også en cafe der man kan nyte en matbit imens man titter rundt på hva parken har å by på. Verdigrunnlaget deres er høy etisk standard, kompetanse, kreativitet og trivsel. Dette legger man merke til med en gang man entrer hagen.

Kampen økologiske barnebondegård

I Kampen sentrum ligger Norges mest bynærliggende bondegård. Her kan du se mange forskjellige dyr, alt fra hest, ender, til alpakkaer. For dem som er glad i dyr er dette stedet helt perfekt. Bondegården trenger hjelp av frivillige for at det skal gå rundt, derfor er det ofte populært hos barnefamilier. Unge som voksne får lov til å bidra til den daglige driften, samtidig som man kan kose seg med en god økologisk vaffel, rett fra deres egen vaffel bod. Her bruker de egg fra hønene deres til å produsere mat til gjestene deres.