DIPR: Fra et lite lokale i Drammen sentrum syr Braathen og Friis sammen neste sak.

Ny redaksjon i Drammen

Dipr satser på dybdejournalistikken.

Publisert Sist oppdatert

Karianne Braathen er redaktør og journalist i dipr. Hun er født og oppvokst i Drammen og har de siste tre årene jobbet som politisk redaktør i Drammens Tidende. Lokaljournalistikken fikk hun øynene opp for når hun studerte. Braathen hadde sommerjobb i lokalavisen Fremtiden. Friheten i lokalavisen var noe hun likte svært godt. Lokaljournalistikken har siden vært en stor del av hennes karriere som journalist og noe hun brenner for.

– Det var i Fremtiden jeg forelsket meg i lokaljournalistikken, forteller Braathen.

INNSPILLING: Braathen viser frem det provisoriske lydstudioet. Her spiller redaksjonen inn lydfiler.

To om jobben

Knut Erik Friis er daglig leder og journalist i dipr. Han har tidligere jobbet som drapsetterforsker i KRIPOS, korrupsjonsjeger i PWC og som redaktør for gravejournalistikken i Drammens Tidende.

Friis forteller at målet med dipr er å drive konstruktiv journalistikk for å bygge lokalt.

KAFFEBESØK: Braathen sitter på sin faste kafe ikke langt fra dipr sitt lokale, det er her hun konsentrerer seg best.

Ensformig dekning lokalt

I en studie gjort av Nord universitet i 2017 kommer det frem at lokalavisene i liten grad dekker enkelte temaer av stor samfunnsmessig betydning, også for lokalmiljøene. Innvandring, arbeidsliv, klima og miljø dekket kun 3,5% av alle sakene i de 24 lokale og regionale avisene som ble undersøkt. Dette kan det bli en endring på i Drammen med dipr.

Dipr dekker større saker med fokus på byutvikling, samfunn og næringsliv med samfunnsmessig betydning for Drammensregionen. Det vil si færre, men større saker som tar for seg en litt annen side av lokaljournalistikken enn det eksisterende tilbudet man finner i dag. Dipr vil gå i dybden og sette søkelyset mot saker av betydning for drammenserne.

Powered by Labrador CMS