BIDRAR: Miljøkonsulent for bydel Gamle Oslo, Stine Lindholm og Gründer Helene Gallis foran kassene hvor urtene blir dyrker.

Samlet Grønland til dugnad

Ønsket om et grønnere Oslo er stort. Onsdag 27.mai samlet Grønland seg til grønn dugnad.

Publisert

27.mai, inviterte Nabolagshager, Bydel Gamle Oslo og ungdom fra Oslo Living Lab til dyrking i urtehagen på Grønland for syvende år på rad. Prosjektet samler de ulike nasjonalitetene fra nabolaget rundt for å knytte tettere bånd og relasjoner.

Ønsker å samle nabolaget

Helene Gallis er gründer og har erfaring fra flere ulike felt. I 2013 startet hun Nabolaghager, et prosjekt som utvikler unike byromsprosjekter for å gi et visuelt løft og skape uformelle møteplasser.

I syv år har Gallis drevet urtedyrking på Grønland. Hun startet urtehagen for å samle nabolaget og skape kommunikasjon på kryss av de ulike nasjonalitetene på Grønland.

Gallis legger vekt på at det er spennende å se ungdommen fra Oslo Living Lab komme tilbake år etter år for å bidra på dugnader.

– Det er gøy å se de barna som en gang var gærne sju åringer, plutselig vokse opp til å bli ordentlige vokse, sier Gallis mens hun ler.

Inkluderer ungdommen

I 2018 startet Nabolaghager prosjektet Oslo Living Lab. Prosjektet går ut på at alle jobber skal være grønne i fremtiden. Mange av disse grønne jobbene eksisterer ikke enda. Derfor er et at fokusområdene til Nabolaghager å utvikle grønne jobber. De fokuserer på grønnere byer, sirkulær innovasjon og urban matproduksjon.

MENTOR FOR UNGDOMMEN: Idil Akdos, mentor for ungdommen i Oslo Living Lab, tilstede under dagens dugnad for et grønnere Gamle Oslo.

Idil Akdos er opprinnelig fra Tyrkia og er utdannet molekyl biolog. Hun er ansatt som mentor og koordinator for ungdommene som jobber i Oslo Living Lab. Her får Ungdommer fra Hersleb Videregående skole muligheten til å oppleve sosialt arbeid og får erfaring til arbeidslivet de har i vente etter skolen, sier Akdos mens hun følger med på ungdommene arbeide.

– Ungdommene får lære hvordan de skal dyrke og passe på urtehagen, samt kunnskap om samarbeid, kommunikasjon og miljø, sier Akdos.

Prosjekter koster penger. Heldigvis har Nabolaghager og Oslo Living Lab fått støtte fra bydelen Gamle Oslo til å finansiere urtehagen på Grønland.

Bydelen støtter prosjektet

I 2019 ble det bevilget 29,6 millioner kroner ti Bydel Gamle Oslo gjennom områdesatsningen til delprogram nærmiljø på Grønland og Tøyen i 2019.

Bydel Gamle Oslo er samarbeidsparter og del-arrangør i prosjektet for urtehagene på Grønland. Midlene for å finansiere diverse utstyr til prosjektet ble i år dekket av Bydel Gamle Oslo.

Stina Lindholm er miljøkonsulent i Gamle Oslo og var tilstede under dagens arrangement. Hun delte ut is til barna og snakket med de interesserte på arrangementet.

Powered by Labrador CMS