Flere politibetjenter holdt seg blant mengden av motdemonstranter.

Flere hundre demonstrerte mot
SIAN-markering

På Frigjøringsdagen holdt gruppen "Stopp islamisering av Norge" markering utenfor Stortinget. Opp i mot 300 mennesker samlet seg for å demonstrere imot dem.

Publisert Sist oppdatert

Klokken 13.00 den 8. mai samlet flere hundre motdemonstranter seg for å demonstrere mot SIAN-markeringen på Eidsvoll plass utenfor Stortinget. Motdemonstrasjonen ble varslet om i forkant av Antirasistisk Senter, som også varslet folk om å ikke møte opp med hensyn til smittevern.

Flere organisasjoner, i regi av Antirasistisk Senter, møtte opp til motdemonstrasjon.

I en pressemelding til NTB hadde politiet ved 14.30-tiden bortvist totalt 6 personer fra markeringen.

Motdemonstrantene ropte, sang, brølte og spilte høylytte instrumenter for å overdøve budskapet til SIAN. Markeringen til SIAN var umulig å høre fra Rosenkrantz’ gate, hvor flesteparten av motdemonstrantene hadde samlet seg.

Politiet er til stede med store styrker ved markeringen.

Store politistyrker

Politiet var på stedet med både uniformerte og sivile politi. Spesialbygde lastebiler og metallgjerder holdt motdemonstranter og SIAN-medlemmer vekke fra hverandre.

Som følge av markeringen ble Stortingsgata stengt for all trafikk, og deler av Karl Johan ble også avsperret.

Flere lag med metallgjerder holder motdemonstranter vekke fra Stortinget.

Til tross en anspent stemning, gikk både markeringen og motdemonstrasjonen rolig for seg. Klokken 15.40 opplyste politiet at markeringen var over via Twitter. Da hadde alle sperringer blitt fjernet og trafikken var tilbake til normal. Ifølge twitter-meldingen var politiet fornøyd med hvordan markeringen hadde forløpt seg.

Annerledes stemning

Lørdagens demonstrasjon er markant annerledes enn da SIAN sist holdt demonstrasjon foran Stortinget i august i fjor. Som en del av demonstrasjonen i fjor brant SIAN opp en kopi av Koranen. Da tok motdemonstranter seg forbi politisperringene og angrep
SIAN-medlemmer, inkludert SIAN-nestleder Fanny Bråten. Rundt om 30 personer ble da arrestert av politiet.

Powered by Labrador CMS