HÅNDSYDDE DRESSER OG IVRIGE KUNDER: Fretex hadde leid inn dresseksperter for anledningen, noe kundene på Majorstuen dro nytte av. <br>FOTO: 300032
HÅNDSYDDE DRESSER OG IVRIGE KUNDER: Fretex hadde leid inn dresseksperter for anledningen, noe kundene på Majorstuen dro nytte av.
FOTO: 300032

Mottok eksklusive dresser av anonym velgjører:
–Vi har slått alle rekorder!

En anonym velgjører donerte forrige uke over 200 brukte dresser til Fretex, til en verdi av over en million kroner.

Publisert Sist oppdatert

Fretex-butikken på Majorstuen var avdelingen som fikk æren av å holde åpent noen timer ekstra tirsdag kveld. Her ble det arrangert ”Herrenes aften”, hvor det ble lagt fokus på salg av de eksklusive dressene som var blitt mottatt.

Dressinteresserte menn i alle aldre strømmet til lokalet etter å ha mottatt nyheten om at Fretex hadde mottatt de svært eksklusive dressene. Dressene var alle i samme størrelse, og samtlige var av forskjellige italienske luksusmerker. Dette førte naturligvis til stor ståhei blant de fremmøtte.

– Vi har slått alle rekorder på en kundekveld hos oss, sier Hilde Kjønstad, innkjøpsleder for butikk i Fretex.

Svært gode kvaliteter til lav pris

HERRENES AFTEN: De gode tilbudene ble satt stor pris på av det mannlige klientellet. <br>FOTO: 300032
HERRENES AFTEN: De gode tilbudene ble satt stor pris på av det mannlige klientellet.
FOTO: 300032

Dressene var alle håndsydde, og det var tydelig at de var tilpasset personen som hadde donert bort klærne. Kvalitetsstoffer som kashmir, ull og silke var blant materialene som ble brukt i blazerne og dressbuksene. Dressene ble alle solgt for langt under originalpris, og alle som kom innom fikk dermed muligheten til å gjøre et virkelig kupp.

Førstemann til mølla

Både yngre og eldre kom nærmest løpende nedover gaten etter at nyheten ble kjent tirsdag. Lokalet på Majorstuen var fult av menn som prøvde og kikket på dressene. Etterspørselen var stor!

– Jeg fikk akkurat vite om dette gjennom nyhetene klokken 18. Jeg tok på meg jakke og sko, og satte meg på trikken ned hit. Jeg måtte jo få med meg dette, sier William Helstad, som er en av kundene som fikk høre om denne unike muligheten.

Spekulasjoner og en renserilapp

Det ble raskt spekulasjoner rundt hvem som hadde donert de eksklusive dressene, noe som er naturlig når det er snakk om såpass høy verdi på plaggene. Kun dager etter salget kom det imidlertid frem hvem som var den anonyme velgjøreren, og det var ingen hvem som helst.

EKSKLUSIVT OG ATTRAKTIVT: Til tross for den dyre prislappen, var interessen og engasjementet stort blant kundene. <br>FOTO: 300032
EKSKLUSIVT OG ATTRAKTIVT: Til tross for den dyre prislappen, var interessen og engasjementet stort blant kundene.
FOTO: 300032

En av kundene hadde funnet en renserilapp i jakkelommen på en av de donerte blazerne. På renserilappen ble det gitt informasjon som påviste at det var Kjell Inge Røkke, hovedeier i Aker ASA og en av Norges rikeste menn, som hadde avskaffet de mange dressene. Røkke har ifølge Aftenposten en samlet formue på over 30 milliarder kroner. Derfor er det tvilsomt at han må grave dypt ned i lommeboken for å erstatte disse, og det som var en svært hyggelig gest av finansmannen endte opp med å lyse opp Fretex på Majorstuen på en ellers kald kveld i november.