Miriam Rintelen

Et grønt pilotprosjekt på Sagene har skapt ventelister og planteglede

Offentlige plantekasser startet som et pilotprosjekt i 2014, 7 år senere er det blitt et populært tilbud med flere på venteliste. Nå planlegges det å lage flere kasser.

Publisert Sist oppdatert

Helene Sætre er miljøkonsulent i bydel Sagene, hun forteller at plantekassene startet som et pilotprosjekt.

– Det hele startet som et pilotprosjekt for å se om det funket å dyrke på offentlig områder, uten at det ble herpa, sier Sætre.

Populært

Plantekassene har blitt populære i bydelen

– Noen steder er det ikke noen ventelister, mens andre steder står det opptil 10 på venteliste. Vi håper å få utvidet tilbudet, for er noen steder i bydelen som ikke har plantekasser i nærheten, sier Sætre.

Etter at ordningen har eksistert i 7 år har det blitt klart at kassene for det meste får stå for seg selv, men at det er noen hendelser med tyveri.

– De fleste er veldig fornøyde. Det er alltid noen som opplever tyveri, at avlingene deres blir tatt. det har vært noe tagging på skiltene, men det må man regne med da det står sånn ute, sier Sætre.

Det er til sammen cirka 70 kasser som er plassert på ulike områder. Ordningen er lagt opp slik at de som bor i nærheten av et område med kasser kan adoptere en kasse de selv kan dyrke i. De som ønsker plantekasse må sende søknad til bydelen og bo maks 500 meter unna kassen.

Miljøvennlig

En av de som har en plantekasse er Miriam Rintelen. Hun har plantekasse på området som heter Bjølsendumpa.

– Jeg fikk min kasse i juli i fjor. Det føles veldig bra og ha en slik kassse. Jeg går forbi til og fra jobb og plukker med meg salat, sier Miriam Rintelen.

Miriam sin kasse ved Bjølsendumpa

Hun er selv veldig positiv til tilbudet.

– Det er veldig fint for oss med for liten balkong. Det er noen borettslag som har slike kasser, men mitt har ikke det, så er veldig fint å kunne benytte seg av dette, sier Miriam Rintelen.

For Miriam har plantekassen gitt mer enn bare salat og for hun kommer det mye godt ut av plantekassa.

– Man lærer mer om planting mens man driver med det. Det er jo miljøvennlig, alternativet er å kjøpe ruccola i plastposer på butikken, så man unngår jo det. Jeg setter mer pris på maten. Vet hvor den kommer fra, sier Miriam Rintelen.

Powered by Labrador CMS