Linnea Kolstad Kilsand, på trening før EM
Linnea Kolstad Kilsand, på trening før EM

Askerjenta klar for sitt første europamesterskap

Linnea Kolstad Kilsand (16) skal denne uken gjøre sin mesterskapsdebut i kunstløp. Dette er hennes første sesong som senior, men Kilsand høye forventninger til konkurransen.

Publisert Sist oppdatert

Kilsand trener hver dag, med Norges mest anerkjente trener, Berit Steigedal. Steigedal har vært treneren hennes helt fra hun begynte på kunstløp. De to har brukt utallige timer i Askerhallen for at Kilsand skal bli så god som mulig.

— Linnea har hatt stor fremgang de siste årene. Det er veldig lenge siden vi har hatt en så god teknisk kvinnelig utøver i Norge, sier Steigedal stolt.

Tøff konkurranse

Fakta om Linnea

16 år

Vokst opp i Asker

Norgesmester

Norsk rekord

Steigedal forteller at det er veldig hard konkurranse i dette mesterskapet. Russland sender tre medaljefavoritter. De russiske jentene går for å ta alle medaljene i mesterskapet, og alle medaljene under OL som kommer i februar.

Europamesterskapet går av stabelen torsdag 13. januar. Kilsand går for å kvalifisere seg til finalen. Det er 37 kvinner som deltar, og bare de 24 beste får gå finalen.

— Jeg har brukt hele sesongen på å utvikle meg til å bli en verdig senior utøver. Det er noe helt annet å konkurrere mot de beste i verden, som kan være ti år eldre enn meg, sier hun

Blir dømt i to kategorier

Kilsand forteller at de blir dømt etter tekniske og kunstneriske ferdigheter. Den med høyest totalsum, vinner.

— Det tekniske har alltid vært min styrke. For å være en god senior utøver må du være god på begge deler. Derfor har jeg brukt mye tid på å lære hvordan jeg kan dele følelser med publikum og jeg har valgt en musikk jeg tror jeg kan klare det med.

Programmet som skal få Kilsand til finalen er en cover av Elvis sin låt, «can’t helt falling in love». Dette programmet har hun konkurrert med i over to sesonger. Programmet har gitt henne flere gode internasjonale plasseringer, og den gjeldende norgesrekorden.