SKJERMTID: Unge i dag bruker flere timer foran mobilskjermen og Instagram er en av de mest populære appene.

Instagram fjerner likes,
vil forhindre press

Nå vil Instagram fjerne presset om å få flest mulig likes. Norge er et av landene som blir brukt som prøvekaniner.

Publisert Sist oppdatert
SENE KVELDER: Det blir sene kvelder med mobilen plantet i hånden for unge i 2020

Etter at Instagram ble lansert i 2010 har appen blitt større og mektigere enn noen gang. Presset om likerklikk har vært et omdiskutert tema i mange år, men nå ønsker Instagram å innføre et nytt tiltak for å forhindre presset.

Tidligere Facebook-direktør og nå Instagram-sjef Adam Mosseri forteller i et intervju i «CBC This Morning» at de ønsker å redusere presset blant unge og tilføyer at de ikke ønsker at Instagram skal handle om konkurranse.

Et bra tiltak

Kim-Remi Kjesbu (20) er en av de norske brukerne som har mistet funksjonen hvor man ser andre sine likes. Så langt synes han endringen har vært uvant, men befriende. Han mener dette er et bra tiltak av appen, hvor man mister muligheten til å veie seg opp med andre, å se på andre som bedre på grunn av likes.

— Jeg synes dette generelt er et positivt inngrep av Instagram. Nå trenger man ikke konkurrere om å være «bedre enn andre», selv om jaget etter likes fortsatt er der er dette et steg i riktig riktig.

Kan ødelegge for influensere

MINDRE PRESS: Ved å fjerne hvor mange som har likt et innlegg på Instagram, ønsker de å fjerne presset.

Praktikant hos P4 og influenser Selene Fjellvang Lie (21) mener inngrepet kan ødelegge for influensere. Lie forteller at dersom likes blir fjernet fullstendig er det fare for at færre vil like innleggene hennes.

— For oss influensere som gjør samarbeid er likes en viktig del av jobben. Likes går under kategorien «eksponeringer». Desto større eksponeringer jeg har, desto flere bedrifter vil samarbeide med meg. Dette viser hvor mange mennesker jeg når ut til og hvor mange som engasjerer seg i innleggene mine.

— Til tross for de overfladiske ulempene, håper jeg dette kan være med å bidra til at sosiale medier blir et bedre sted og kanskje bringe med seg noe mer positivt.

Fjerner snoke-fanen

Instagram har også fjernet muligheten til å se hva de du følger liker og kommenterer. Funksjonen ble opprinnelig lansert for å oppdage nytt innhold, men har senere blitt ansett som et verktøy til å snoke på andre.

Nå som følger-fanen er fjernet vil du kun se din egen aktivitet. Dette gjør det vanskeligere å «stalke» andre og deres handlinger i Instagram-appen.

Powered by Labrador CMS