Fasaden på Markveien 18 i 1955

Du veit du er fra Grønnløkka nårru...

Facebook-gruppen "Du veit du er fra Grønnløkka nårru..." har nå over fire tusen medlemmer der de deler bilder og historier fra bydelen Grünerløkka; et miljø for gamle og nye venner.

Publisert Sist oppdatert

Tommy Amundsen ble født og oppvokst i Markveien 18 på 60-tallet midt i Grünerløkka sentrum. Etter mange år i den grafiske bransjen, der han har jobbet for blant annet Allers og Se og Hør er han nå pensjonert og en dyktig hobbyfotograf. Han er svært opptatt av bydelen sin nyere historie og utvikling.

– Da jeg oppdaget Facebook-gruppa ble jeg frelst med en gang, forteller han.

Amundsen delte flere svart-hvitt bilder på gruppen som han tok for ca. 40 år siden fra området. Det var da administratoren og grunnlegger av Grünerløkka facebook-gruppen, Jan Nielsen, tok kontakt med et ønske om å bruke et av bildene til Amundsen som forsidebilde.

– Jeg sa selvfølgelig ja. Så plasserte Jan bildet, men med et helt feil utsnitt enn det jeg hadde ønsket.

Amundsen sendte straks en melding til Jan Nielsen for å fikse utsnittet til fotografiet hans. Da spurte grunnleggeren om hobbyfotografen ville bli administrator i sammen slengen. Nå har han vært en aktiv administrator for «Du veit du er fra Grønnløkka nårru…» siden 2013.

Lørdagsnøtt om gamle «Løkka»

Lørdagsnøtt en quiz administrator Amundsen har hver lørdag på Facebook-gruppen. Ofte er det et utsnitt av et bilde av en gammel forretning, butikk eller bygning. Der kan medlemmene svare på hvor dette er og hva som befinner seg der nå. De fleste av medlemmene på facebook-gruppen vokste opp på Grünerløkka på 50 til 70-tallet. Derfor forteller flere i kommentarfeltet at de husker plassen fra barndommen.

– Hvor mange som deltar på Lørdagsnøtten går opp og ned. Det kommer an på hvor vanskelig jeg gjør utsnittet. Det er likevel mange som er innom og titter, og venter hver lørdag på neste nøtt, forklarer Amundsen.

Som lørdagsnøtten, er #Bakgårdsnotarerfragrønnløkkauten enda et emne i Grønnløkka-gruppen. Her deler Terje Børjesson nostalgiske epistler og korte historier fra bydelen sammen med fotografiene til Amundsen.

I tillegg til å dele historiske fotografier fra Grunerløkka deler medlemmene ofte bilder fra parkene som blomstrer om våren.

– Mange har spurt meg i mange år om å gi ut en bok med bildene mine. Så traff jeg Terje Børjesson som er så flink til å skrive, dermed ble det bok, forteller Amundsen om boken deres «Grünerløkka – gatelangs med kamera og noen bakgårdsbetraktninger uten slips og pensko fra Grønnløkka og omegn»

Gamle og nye venner

Intensjonen med «Du veit du er fra Grønnløkka nårru…» er å holde kontakten med gamle og nye venner, forteller Amundsen. Administratorene ønsker at gruppa skal ha fornøyde og aktive medlemmer. Også å danne et miljø for alle som bor og elsker bydelen Grünerløkka. Medlemmene har tidligere hat flere sammenkomster og arrangementer.

Sak hentes fra Løkkaskriften: https://issuu.com/bydel-gl/docs/l_kkaskriften._og

Powered by Labrador CMS