FORNØYDE SKUEPSPILLERE: Skuespillerne Jakob Hansen (Til venste) og Phillip Fedøy (Til Høyre) ikledd kostymer.

Publikum tok til tårene

Det nærmer seg skoleslutt for dramaelevene i 3.klasse ved Ski Videregående skole. Som tradisjonen tro, fremfører de en selvlaget teateroppsetning sammen for aller siste gang.

Publisert Sist oppdatert

Elevene har tatt utsagnet «Det sies at livet passerer revy når man dør. Er det sant? Det er forsket på at det siste som slutter å fungere i kroppen er den delen hvor hjernen oppbevarer minner». Gjennom skapelsesprosessen har elevene spurt seg selv om hvilke øyeblikk fra deres liv de vil huske.

–Rammen i forestillingen er et gamlehjem der en av lederne sammen med beboerne tok publikummet med gjennom en fiktiv bok med ulike minner, forteller Jacob Hansen som spiller en av beboerne på gamlehjemmet.

PÅ SCENEN: Til venstre: Erik Oscar Pellin Berg spiller rollen som rusmisbrukeren "Jan" og til høyre: Mikael Bruland som spiller broren Daniel.

Har jobbet med forestillingen i lang tid

Elevene har siden starten på sommeren jobbet med oppsetningen og har latt seg inspirere av tidligere prosjekter. Oppsetningen heter «Sjelen veier 21 gram» og er blant annet inspirert av stykket «Evig ung» av Erik Gideon. Det sies at sjelen veier 21 gram i dødsøyeblikket, og dette har dramaelevene tatt utgangspunkt i. De har også hentet inspirasjon fra stykket «Gjøkeredet».

–Vi har fått være med i skapelsesprosessen og alle fikk fortelle hvert sitt minne. Alle skuespillerne er mye med og det er ingen «hovedrolle», sier Hansen.

Unike karakterer

I forestillingen møtte vi karakterer med ulik bakgrunn. Blant annet fikk vi et innblikk i rusmisbrukerens verden, en som kjørte brøytebil og en rullestolbruker. Det var en sterk forestilling med et budskap elevene ble meget stolte over.

–På de tidligere oppsetningene har vi bare fulgt manus omtrent, det som er så kult og annerledes med denne er at vi har fått velge scenene selv, forteller Phillip Fedøy som spilte lederen på gamlehjemmet.

Elevene hadde en intensiv uke frem mot forestillingen. I tillegg til vanlig skole ble det også sene kvelder med kostyme- og sceneprøver frem mot premieren. Elevene var spente på om publikummet kom til å sitte igjen med budskapet de ønsket å fremme.

–Budskapet i stykket er at man må ta vare på øyeblikkene man har, også det som definerer en som person. Man må forme livet sitt selv, forteller Fedøy.

BAK KULISSENE: Her sitter Phillip Fedøy som har rollen "Åge" i sminken.

Elevene var storfornøyde med premieren og publikum både lo og gråt under stykket. Forestillingen ble en suksess.

Powered by Labrador CMS