John Johansen med tralla si i kjente omgivelser på St. Hanshaugen.
John Johansen med tralla si i kjente omgivelser på St. Hanshaugen.

Snart åpner Oslo opp igjen. John Johansen (60) Tror gjenåpning fører til mer søppel

Det har vært mye fokus på forsøpling på St. Hanshaugen den siste tiden, John Johansen tror neppe en gjenåpning av Oslo vil endre dette.

Publisert

Johansen jobber daglig for Frelsesarméen i Oslo. Sammen med 30 andre samarbeider han for å holde store deler av Oslo rent. Johansen sitt område er bydel St. Hanshaugen og omegn.

Flere folk betyr mere søppel

Fredag 21. mai er det duket for ny pressekonferanse i Oslo. På pressekonferansen skal byrådet i Oslo presentere en mulig gjenåpning av byen, og etter planen legge fram nye lettelser for Oslobefolkningen. For Johansen vil dette føre til mer arbeid. Han er glad for å jobbe, men skulle likevel ønske at folk var bedre på å ta med seg søpla si.

Johansen er oppgitt og forteller at en gjenåpning av byen vil bidra til at det blir fler folk ute, noe som fører til mer søppel.

– Dessverre er det mange som kaster søppel på gata og etterlater seg søppel i parker. Det er nok en del som ikke har lært seg å bruke søppelkasser.

Slik så en av søppeldunkene på Bislett ut etter 17. mai og langhelg.
Slik så en av søppeldunkene på Bislett ut etter 17. mai og langhelg.

Selv om gjenåpningen vil føre til mer folk og mer søppel, legger han ikke skjul på at han gleder seg til at Oslo åpner opp igjen.

– Nå som Oslo snart har vært stengt i litt over et år, synes jeg det er på tide at det åpnes opp igjen snart, sier en engasjert John

Mye å gjøre etter helga

Fint vær, helligdager og stengte barer fører til at mange samles i ute i parker, med dette følger det også mye søppel og tomflasker. John Forteller at det har vært mye å gjøre de siste dagene, spesielt i forbindelse med 17. mai.

– Fra tirsdag til fredag er det veldig lite søppel, men vi merker det spesielt i helga og på mandager. Der er det mye å gjøre, når mange har vært ute i helga. Vi finner spesielt mye munnbind og tomflasker, det vi ikke får med oss prøver i vå sette i nærhetene av søppeldunker.

Det er ikke all søppel man får pukka med seg, men John har gjort sin innsats.
Det er ikke all søppel man får pukka med seg, men John har gjort sin innsats.

En aktiv hverdag

John er veldig glad for at han har en jobb å gå til. Korona har ført til mange permitterte og hjemmekontor for flere, men John har vært i arbeid med tralla si helt siden pandemien brøt ut.

– Jeg er ute hver dag, så det blir en del gåing. På en vanlig dag så ligger jeg mellom 15 til 20 tusen skritt om dagen.

Jobben han gjør for Frelsesarméen synes han er veldig viktig. Johansen forteller at han får en del skryt for arbeidet han gjør, og opplever mange i bydelen som takknemlig for at bidrar han til felleskapet.