VINTAGE: To etasjer med håndplukket 80- og 90-talls klær. FOTO: 300063
VINTAGE: To etasjer med håndplukket 80- og 90-talls klær. FOTO: 300063

Fra fire hjul, til 2 etasjer

Jessi og Tobias har kjørt gjennom Europa for å selge vintage-klær, nå har de åpnet butikk på Grünerløkka.

Publisert Sist oppdatert

Grünerløkka har som de andre stedene i Oslo vært med på modernisering. De gamle klassiske bistroene, brukt butikker og 50-talls dinere forsvinner og de store kjedene tar over. Weekday, Carlings, Lindex og Joe and the Juice blomstrer nedover løkka. Men det finnes fremdeles folk der ute som tørr å saste på drømmen om å skape noe nytt.

Øverst på Grunerløkka i Markveien 2 ligger en relativ fersk vintage butikk under navnet Good Vibes Vintage. De to kompisene Jessi og Tobias er gutta bak sjappa. Pengene er hentet fra deres tidligere prosjekt Good Vibes Vintage Van, som var en rullende pop-up-butikk på fire hjul. Som kjørte gjennom Europeiske byer og arrangementer, som for eksempel Roskilde og solgte second hand klær.

Roadtrip gjennom Europa

Jessi og Tobias møttes for første gang i 2012 i California i snowboard paradiset Bear Mountain. Med felles interesser som snowboard og skateboarding skapte de et sterkt vennskap. Det hele startet med at de jobbet for en britisk vintage butikk som heter Blue Rinse på Roskilde festivalen mot at de fikk gratis billetter. Etterhvert fant de ut at lidenskapen for å selge vintage klær til folk var stor. Året etter fikk de tilbud om å gjøre det samme, men denne gangen mot betaling.

– Vi bestemte oss da for at vi ville prøve det ut på egen hånd. Ettersom at vi kunne få klær fra Blue Rinse veldig billig, satt vi på en del vi kunne selge. Vi kjøpte en van og kjørte rundt til ulike byer og arrangementer og solgte klærne ut av bilen vår.

Dårlig søvn og lite inntekt

Selv om livet på fire hjul høres herlig ut, var ikke livet en dans på roser. Vanen var fylt med klær, kleshengere og klesstativ. De havnet på mange antikk og brukt markeder hvor dagene var lange og etterfulgt av dårlig søvn i bilen.

– Etter å ha reist rundt hele Europa endte vi opp i Norge. Her stilte vi oss opp en dag på søndagsmarkedet på Blå og solgte bedre i løpet av én dag, enn det vi hadde gjort til sammen rundt omkring i Europa.

Good Vibes

Good Vibes Vintage handler om gode vibrasjoner og positiv energi. Good Vibes Vintage er en pop-up-butikk på fire hjul som ruller rundt i Europa og selger klær. Duoen har base i Oslo og det er her til holder til for det meste.

– Vi begge elsker å spre glede og positiv energi. På fritiden står vi på snowboard og skateboard sammen med kameratene våre, det er det vi kaller good vibes.

MILJØBEVISST: Bak disse veggene selges det brukte klær for en liten penge. FOTO: 300063
MILJØBEVISST: Bak disse veggene selges det brukte klær for en liten penge. FOTO: 300063

Plantet føttene på Løkka

Etter å ha stått på Youngstorget i tre år og solgt klær utenfor bilen har de to kompisene sett et marked for vintageklær i Oslo. De bestemte seg for å gjøre dette til jobben sin. I oktober åpnet de sin første butikk på Grünerløkka i Oslo.

– Vi er jo glad i alt vintage, og Løkka har jo en ganske vintage vibe. Vi hadde aldri trodd at vi skulle få muligheten til å starte opp her, det realistiske var å starte opp i en bakgate folk ikke visste om. Men at vi fikk til å åpne vår første butikk her har vært en drøm.

På Good Vibes Vintage finner du to etasjer fylt med håndplukkete 80- og 90-talls bruktklær. Det er klær fra hele Europa, samt USA.