Slik så store deler av Grünerløkka ut da Behold Oslo utførte stuntet sitt.

Vant diplom for kreativt stunt

Behold Oslo skapte oppsikt da de utførte et stunt i Oslo. Nylig ble de belønnet med diplom i Grafills Visueltkonkurranse.

Publisert

Organisasjonen BeholdOslo kjemper mot gentrifiseringen i Oslo og imot at store bedrifter skal spise opp de lokale nisje og små bedrifter i Oslo området.

- Vi er egentlig bare en vennegjeng som gjør dette, og ikke en aktivistgruppe som jobber fast med dette sier Sollin Sæle, som er en av de som sto bak stuntene på Grünerløkka.

Hun sier at hun har lagt merke til at mer og mer av gatene i Oslo begynner å ligne på hvilken som helst handle gate i Europa.

- Det er jo litt kjedelig hvis alle gatene i byen vår skal bli som Karl Johan, forteller hun.

Nominerte til pris.

Stunt kampanjen «Maybe coming soon» ble nominert til Grafills Visueltkonkurranse, i kategoriene reklame/kampanje og kampanje og vant diplom i begge kategoriene.

Prosessen bak kan man på et vis takke korona. For uten lock-down ville stuntet mest sannsynlig aldri skjedd.

Stuntet, som gikk ut på å male og henge opp 35 store skilt over lokale butikkfasader på Grünerløkka for å visualisere hvordan Thorvald Meyers gate potensielt kunne se ut etter pandemien, fikk stor oppmerksomhet på sosiale medier og i lokalsamfunnet.

- Jeg har vokst opp i Oslo, og har lagt merke til hvordan mange av handlegatene begynner å likne mer og mer på hverandre og på gater i resten av Europa. Det er jo litt kjedelig hvis alle gatene i byen vår skal bli som Karl Johan, forklarer hun.

Jobber i reklamebyrå til vanlig

Sæle jobber til vanlig som Art Director i Anti. Hun sier prosessen med kampanjen er lik hvordan hun jobber i reklamebyrået.

Behold Oslo har en stor tilstedeværelse på sosiale medier med over 4600 følgere på instagram. Sollin forteller at sosiale medier har hatt mye å si for å kunne sprebudskapet under en delvis lockdown periode i Oslo

- Tanken bak å lage en visuell kampanje var at den skulle være lett å ta bilde av og at den kunne ha en stoppeffekt i sosiale medier, sier Sæle

Instagram kontoen @beholdoslo gir også en oversikt over hvilke butikker som er lokal eide.

- Vi lagde en "landingsside" på instagram med en permanent oversikt over de lokale favorittbutikkene våre i Oslo kalt @beholdoslo, forteller hun.

Klar melding til folket

Sollin sier at det er vi forbrukere som bestemmer hvilken butikker som blir og hvilke som ikke klarer seg.

- Man kan se på alle tingene man kjøper litt som et demokrati, hver gang du kjøper noe "stemmer" du på det produktet eller den merkevaren du velger. Så hvis du for eksempel synes kroneis er kjedelig er det viktig å ikke kjøpe kroneis. Det blir jo som å stemme på et parti du ikke liker. Etter hvert vil butikken måtte ta inn gøyere is, og da blir jo alt bare bedre.

Powered by Labrador CMS