Solskinn: Søndag viste Grünerløkka seg fra sin beste side og mange vandret nedover handlegaten i Markveien. Foto: 30005
Solskinn: Søndag viste Grünerløkka seg fra sin beste side og mange vandret nedover handlegaten i Markveien. Foto: 30005

Suksessfulle dager på Løkka

I helgen gikk årets første Løkkadager av stabelen. Gatene i Nedre Grünerløkka ble tømt for biler og fylt opp med boder og folk som lagde liv og røre. Daglig leder i Visit Løkka smiler etter helgen.

Publisert Sist oppdatert

Drôle de MonsieurGrünerløkka er ikke kjent som en stille og rolig bydel. Sjeldent er det stille på Nedre Løkka, som består av mange ulike forretninger og spisesteder. Denne helgen var det yrende liv på Løkka da Visit Løkka arrangerte Løkkadagene for tredje gang i historien.

Både Thorvald Meyers Gate og Markveien var bilfrie lørdag og søndag, og utstillere sto i boder nedover Markveien. I butikkene var det en rekke tilbud som mange så ut til å nytte godt av. På hjørnet av Olav Ryes plass, ligger butikken Luck, som selger både ekslusiv mote og interiør. Denne helgen har de 20 prosent rabatt på nesten alt, og den litt trange butikken er fylt opp med mennesker som ser etter gode kupp.

<b>Kupp</b>: Denne genseren kostet egentlig 2000kr. Foto: 30005
Kupp: Denne genseren kostet egentlig 2000kr. Foto: 30005

Ny genser på salg

Ole Martinsen er en av de som har tatt turen til Luck på Løkka under handledagene. Han holder opp en genser fra det franske merket Drole de Monsieur. Vanligvis hadde denne genseren kostet 2000kr, men i dag får han den får 1600kr.

– Det er en digg deal, sier han og gliser over sin nye genser.

Suksesshelg

Daglig Leder i Visit Løkka, Jan Robert Johnsen er strålende fornøyd med helgens arrangement. Det er ikke foreløpig noen lang tradisjon å stenge av gatene på Nedre Grünerløkka en hel helg, men det kan det fort bli.

– Vi har ikke eksakte tall for hele helgen enda, men vi vet at det var cirka 10 000 besøkende på lørdag, forteller Johnsen.

Ulike aktiviteter

Selv om nedre Grünerløkka ikke er det største området, er det faktisk Norges tredje største shopping-område, i følge Johnsen. De ti-tusen besøkende fikk ikke bare gode tilbud i butikker, men det ble også arrangert ulike aktiviteter som natursti med Naturhistorisk Museum, byttekrok, bok-verksted med Deichmanske, barnedisko og ansiktsmaling. I år var det også for første gang et eget Kunsthåndverksmarked.

<b>Tremakeriet: </b>Nina Gultvet står bak Tremakeriet som fører produkter fra Neverstua og Trebua.
Tremakeriet: Nina Gultvet står bak Tremakeriet som fører produkter fra Neverstua og Trebua.

Første gang på Løkka

Bak et bord med skjærebrett, kopper og andre produkter i bjørk, står Nina Gultvet fra Tremakeriet. Tremakeriet en av bodene på kunsthåndverksmarkedet. Det er første gang hun er på Løkkadagene.

– Vi er ofte rundt på messer, som hyttemessen for eksempel. Her på Grünerløkka er det kanskje litt andre kunder enn på en hyttemesse, men trefjøler i bjørk er ikke bare fint på hytta, men også i en leilighet i byen. Det er det vi har solgt mest av i dag.

Byggearbeider

Til tross for en del byggearbeider i Thorvald Meyers gate, var det god stemning på Løkka denne helgen. Daglig leder Johnsen har allerede startet planleggingen av de neste Løkkadagene. Til høsten arrangeres det igjen, og da håper de å få til en konsert også.

– Det er dyrt med å få tak noen som kan holde konsert, så vi er avhengig av å få støtte fra blant annet bydelen.

Uansett om de får støtte til konsert eller ei, blir det Løkkadagene til høsten. Det er bare å holde av siste helgen i august.