FOLK OG BODER: Mange møtte opp for å gjøre et varp på Løkkadagene FOTO: 6003
FOLK OG BODER: Mange møtte opp for å gjøre et varp på Løkkadagene FOTO: 6003

Livlige Løkka

Lørdag og søndag var det duket for Løkkadagene på Grünerløkka. Butikkene trakk ut i gatene og det myldret av barn og voksene ute på hele Løkka.

Publisert Sist oppdatert

Birkelunden er fylt opp av boder og mennesker i solskinnet søndag ettermiddag. Noen er der for å selge fra de provisoriske butikkene sine, andre er der for å handle eller rett og slett bare kose seg og kikke litt rundt.

– Løkkadagene var en kjempe suksess, så mye engasjement og folk i gatene var et fantastisk syn for oss i VisitLøkka. Vi kunne by på bilfrie gater, spennende mat og mye annet for folk i alle aldere. Sier Jan Robert Johnsen fra Visitløkka.no

Handelsfest

Mange av de ivrige shopperne var tidlig ute for å kunne gjøre et varp på tepper, leker, kunst og annen krimskrams. Gatene var delt opp i forskjellige temaer eller avdelinger. Nedover Thorvald Meyers gate var det mer utpreget klesboder, fra anerkjente butikker som Carlings og Urban.

Inne på grusplassen på Birkelunden var det litt mer boder med forskjellige typer innhold, her var det boder som solgte alt fra kjeler til tepper, og alt for en rimelig pris, noe som så ut til å gi mersmak i finværet.

– Det ble brukt mye penger disse dagene, og det er vi veldig glad for. Da vil nok de som hadde boder og annet tilbake neste år også. Vi er veldig stolte av hva vi har fått til her, og ser at folk som vanligvis ikke bruker ’’løkka’’ til å handle, kommer hit disse dagene. Sier en engasjert Johnsen.

Veldedighet

Det var ikke bare ren profitt som sto i hodet på alle sammen denne dagen. = Oslo hadde sine selgere plassert rundt på løkka. Blodbanken var der med egen stand og Plan hadde folk der med brosjyrer og informasjon.

I en bod med Palestinaskjerf står Frida Aalborg å sprer budskap om Palestina og hvordan folk kan hjelpe organisasjonen hennes.

– Løkkadagene er et helt fantastisk tilbud. Det er veldig mange småbutikker som kan flytte ut her å få den oppmerksomheten de faktisk fortjener. Det samme gjelder hjelpeorganisasjoner, de som det kanskje er lett å gå forbi, men her er det litt annerledes siden de kan treffe så mange folk som er interessert i prate, noe ikke alle er på en vanlig stressende hverdag.

Kjempefornøyd

– Alt i alt er vi kjempefornøyd med arrangementet, vi har sett mange nye folk som handler her og som har boder. Det å se så mange folk ut i gatene gjør meg rett og slett stolt av de vi har fått til. Avslutter Jan Robert Johnsen.