MILJØVENNLIG: Monika Blomeid og Synne Hewitt på frøken Dianas salonger er ikke bare opptatt av vintage, men også miljøet. Særlig på Grunerløkka er miljøengasjementet stort.
MILJØVENNLIG: Monika Blomeid og Synne Hewitt på frøken Dianas salonger er ikke bare opptatt av vintage, men også miljøet. Særlig på Grunerløkka er miljøengasjementet stort.

Vintage himmelen på løkka

Vintage er i vinden som aldri før, og vi nordmenn reiser land og strand etter å skaffe det perfekte plagget. Egentlig trenger vi ikke reise så veldig langt, for på Grünerløkka kommer det stadig nye butikker som byr på klær med en miljøvennlig historie.

Publisert Sist oppdatert

Man trenger ikke vandre lang inn i bydelen Grünerløkka før man ser de første butikkene. Faktisk så er løkka det tredje største shoppingområdet i Norge, noe som gir et perspektiv på hvor mange butikker det faktisk finnes i området. Og vi nordmenn er opptatt av mote og hva som er mote akkurat nå. Selv om vi ikke er av de største, stikker vi oss stadig mer og mer fram med profiler som har skapt sitt eget merke. Eller at supermodellen Gigi Hadid blir sett i New York, med en genser fra det norske merket Holzweiler.

Folksomt på Fretex

Inne på Fretex er det denne dagen ”våryr salg”, her er det mange skatter som folk leter seg igjennom etter å finne. Folk hadde stått i kø før det åpnet, for å sikre seg kjoler, vesker og service som var satt ut denne dagen. Mange brukte godt med tid og studerte varene nøye, før de bestemte seg for å kjøpe. Ikke fordi ting er dyrt, men folk som handler her er opptatte av hva de handler. Her kan man finne ting som noen andre ikke trengte mer, og som kunne glede noen andre. Anne Hansen har tatt turen ned fra leiligheten sin på løkka og har planer om å gjøre noen kupp ved Fretex i dag.

– Jeg elsker å handle brukt, og jeg bruker ofte å dra ned på løkka for å sjekke de ulike butikkene for å se om de har kommet noe nytt, sier Hansen.

Hun har bodd på løkka i snart 15 år, og elsker å bo der. Hver dag når hun drar til jobb finner hun inspirasjon i folk hun møter på gata.

Importerer vintage

Inne på frøken Dianas salonger finner vi Synne Hewitt, hun er daglig leder ved vintagebutikken i markveien. De har hatt åpent siden i 2008 og selger både vintage og klær som ikke er vintage. Hewitt forteller at de får klær spesielt fra Hong Kong og at de ofte sitter på Skype og velger ut hvilke klær de ønsker i sin butikk. Selv har Synne Hewitt på seg en okergul vintage bukse fra 40-tallet som var spesiell i Japan. Å gå inn i en butikk som dette er som å gå 40 år tilbake i tid, men med en utrolig gjennomført stil. Her henger mange fantastiske kjoler, bluser og ikke minst hodeplagg som smykker og ørepynt.

– Vintage er kommet for å bli, og kommer til å være populært i mange år til, sier Hewitt.

På frøken Dianas salonger har de mange forskjellige merker og de har nå nylig tatt inn et norsk merke. Disse kjolene er fine kjoler, som vil komme til å bli brukt i bryllup og fine fester.

Folk er blitt utrolig miljøbevisste og det er positivt. Det er noe vi må fortsette med, og visst det å handle brukt er med på å forbedre miljøet så er det ingen grunn til å stoppe.