PHOTOSHOOTS: Maria Hansen (20) har ofte med venninner for å generere bilder til Instagram profilen sin.

Studenter ønsker å bli kjendis gjennom sin sosiale medier-profil

Mange unge ønsker å bli kjent gjennom sosiale medier for å bli kjendis og tjene gode penger. Veien dit er krevende.

Publisert Sist oppdatert

Maria Hansen (20) har som drøm om å bli kjent via sin instagramprofil. Hun har nå over 2200 følgere under navnet «mariahanseen». Hun forteller at det er fryktelig vanskelig å slå gjennom. Hansen har meldt seg på flere realityprogrammer som Farmen, for sjansen til å øke sin følgerbase.

– Jeg har tenkt at jo flere følgere, jo bedre. Jeg synes det er veldig gøy med spons, men da er det en stor fordel å ha mer enn 10 000 følgere. Da får man mye større muligheter for å tiltrekke seg samarbeidspartnere, sier Hansen.

I det siste har det blitt lettere og letter å tjene penger på sosiale medier. Med jevne mellomrom dukker nye plattformer opp, hvor unge mennesker får mulighet til å ytre seg på kreative måter. De forskjellige plattformene har sine egne måter å markedsføre profilene sine på.

DET TRANGE NÅLØYET: Det er viktig for influensere å generere flest mulig likes og følgere for å komme seg opp og frem.

Influencermarketinghub viser til at YouTube betaler sine brukere med over 1000 følgere mellom 26,76-44,61 kr per 1000 seertall. Den videoen på YouTube med høyest seertall er musikkvideoen til «Despacito» av Luis Fonsi. Videoen har blitt sett over 3 milliarder ganger.

I tillegg til pengene disse ungdommene tjener på seertallene sine er det er stort marked for å tjene gode penger på å reklamere for andres produkter på sin plattform. YouTube profilen Casey Neistat fortalte i podcasten «H3H3» at han har fått tilbud på flere hundre tusen dollar for å lage en video hvor han profilerer et produkt.

Konsekvensene

Maria Hansen forteller om sine tanker rundt hvordan sosiale medier speiler virkeligheten.

– Det har blitt sånn at nesten alt man finner i sosiale medier er en forbedret versjon av personen. Det er veldig mye redigering og retusjering som kan gi veldig negativ innvirkning, sier Hansen.

Hansen utdyper også at det kan ha en positiv innvirkning på unge mennesker som ikke finner seg helt til rette i de sosiale miljøene som er rundt dem.

–Vi har også de som aldri har hatt veldig mange venner. De slår igjennom i sosiale medier, men fortsatt ikke har noe særlig stort sosialt miljø. Det er med andre ord ikke noen direkte korrelasjon mellom det å bli kjent, og det å få gode venner, mener Hansen.

Et erfarent blikk

ZOMBIESAMFUNN: Vi mennesker har aldri før brukt mer tid på mobilen. På Nasjonalteateret står nesten samtlige og ser ned på mobilen sin.

Line Victoria Sverdrup (24) er en friluftsblogger vil være en motsetning til alle rosabloggere. Hun deler budskapet om at naturen også er et kult sted å være til sine 26 000 følgere på Instagram under navnet «linevsverdrup».

–Jeg føler at det ikke kommer noe særlig positivt ut av så mange unge ønsker å bli kjent via sosiale medier. Det er jo veldig mye fokus på kroppspress. Jeg føler presset er enda større nå enn da jeg var yngre, og jeg synes presset var stort nok da, sier Sverdrup.

Sverdrup forteller at hun er veldig glad for at hun får mulighet til å vise jenter at det å være på tur i naturen er gøy.

–Der er viktig å fremme at det finnes annet å gjøre enn å fylle kroppen sin med plast, sier Sverdrup.

Powered by Labrador CMS