POPULÆRT: Jul i Vinterland avholdes for fjerde gang denne julen. Det strømmer med mennesker til Oslo og Spikersuppa allerede tidlig i desember.  FOTO: Tobias Gunerius Hafrom
POPULÆRT: Jul i Vinterland avholdes for fjerde gang denne julen. Det strømmer med mennesker til Oslo og Spikersuppa allerede tidlig i desember. FOTO: Tobias Gunerius Hafrom

Aldri vært større

Jul i Vinterland blir arrangert for fjerde året på rad og denne gangen er det større enn noen gang før.

Publisert Sist oppdatert

Midt i Oslo sentrum mellom Stortinget og Det Kongelige Slott finner vi Spikersuppa. Destinasjonen for Jul i Vinterland. Her kan du oppleve den 33 meter høye julestjernen, teaterforestillinger, julemusikk, gratiskonserter og andre juleaktiviteter.

Flere land representert

Laura Zumente fra Latvia jobber i Jul i Vinterland og kan fortelle at det er mange utenfor Norge som er hentet inn for å jobbe denne julen.

- Vi er en del mennesker fra forskjellige land som jobber her i år. Jeg jobbet her i fjor også, men da var det flere norske som jobbet her enn det er nå. Jeg tror vi er flest fra Latvia, noe som passer meg bra, sier hun med et smil om munnen.

Storkoser seg

Beate Andersen og venninnegjengen fra Hønefoss drar hver desember på en årlig jentetur til storbyen og Jul i Vinterland. Hun ble positivt overrasket over denne versjonen av julemarkedet.

Renate (f.v) og Beate Andersen (m.v) koser seg på jentetur i Hovedstaden og nyter hver sin gløgg med vin i vintersola.
Renate (f.v) og Beate Andersen (m.v) koser seg på jentetur i Hovedstaden og nyter hver sin gløgg med vin i vintersola.

- Vi storkoser oss. Jeg har ikke sett så mye folk her tidligere år og i tillegg har det kommet en helt ny gate. Det er bare helt supert, sier hun.

Hun får støtte av venninnen Renate.

- Vi er like glade og fornøyde hvert år. Det er et flott arrangement de har fått til her, også er det utrolig sosialt og koselig. Vi kommer tilbake neste år og vi, avslutter Renate og får unisont støtte av venninnegjengen.

Oslo sitt juleunivers er både for store og små. De voksne kan ta seg noe godt i glasset, mens barna sitter i juleverkstedet og lager gaver, men fremst av alt er dette en juleopplevelse for hele familien sammen. Med flere artister, teaterforestillinger og attraksjoner enn tidligere, er mulighetene for å skape uforglemmelige øyeblikk absolutt til stede.