I det hjemmesnekra studioet spilles episodene inn.

Det er i motbakke det går oppover

Vinterens lockdown i Oslo satte bremsene på for hele underholdningsbransjen. Dette fikk Daniel Rove (34) til å søke nye veier for å holde hjulene i gang.

Publisert Sist oppdatert

Det er en solfylt dag på Sagene. I 5. etasje i en boligblokk sitter en smørblid trønder i trappen for å ta imot oss. Det er Daniel Rove (34) som kikker ned på oss gjennom trappegelenderet. Han tar oss med inn i leiligheten hvor han bor sammen med kjæresten sin, Nina. Han kommer fort ut med en skål med gifflar.

Daniel serverer bakst til alle sine gjester. Denne gangen var det gifflar.

– Alle gjestene i podcasten får jo servert noe bakverk, så jeg tenkte at du måtte få det også, sier den lystige trønderen.

Daniels topp 5 bakverk:

1. Gifflar

2. Espa-boller

3. Nina sine kanelsnurrer

4. Sjokoladeterapi med karamell

5. Tilslørte bondepiker

Daniel er en mann av mange kunster. Stand up komiker, servitør og ikke minst podcaster.

– Det er servitørjobben som betaler regningene, men det er jo stand up jeg satser på, understreker Daniel.

Inne i leiligheten kan man se at bokhyllen er stappfull av bøker om komikk, og på kaffebordet i stuen er det et miksebord og to mikrofoner skrudd fast i endene. Det er nemlig her han spiller inn alle episodene til podcasten sin «Komikere på Sagene».

Opp av asken

Det var under forrige nedstengning av Oslo, da korona herjet som verst, at podcasten til Daniel ble født.

– Jeg kjedet meg veldig, og hadde vurdert det en stund. Jeg jobber jo ellers veldig hardt med stand up, og da alt det ble revet bort i en fei, trengte jeg noe annet å legge fokuset mitt i. Jeg fikk tilbud fra en kompis om å kjøpe dette utstyret, fordi han trengte penger.

Det var bare ett problem. Daniel hadde ikke så mye penger han heller.

– Det var lockdown, ikke sant. Så jeg ble jo permittert fra servitørjobben.

Der satt han. Hjemme i leiligheten. I en stengt by. Uten jobb, og uten mer penger enn til å leve på. Da kom samboeren, Nina, på banen.

– Hun sa: «bruk pengene dine på utstyr, så tar jeg meg av matbudsjettet og leiligheten». Så jeg har henne å takke for at jeg fikk muligheten til å gjøre dette. Jeg er utrolig glad for at Nina hjalp meg med å få det i gang. Hun hadde virkelig troen på meg.

Utstyret kom i hus. Han rigget det opp på kaffebordet. Det eneste som gjensto nå var å velge hva podcasten skulle handle om. Det krevde ikke mye tenking før han hadde bestemt seg.

– Jeg lurte litt på hvilken type podcast dette skulle være. Da tenkte jeg, at jeg ville lage den podcasten jeg har mest lyst til å høre selv. Det er jo en som handler mest om stand up. Hvordan man tenker rundt det, og alt som hører til. Lagt frem på en løssluppen måte, uten noe press på å være morsom.

Podcasten til Daniel kan man finne på Spotify. Finner du dette coveret er du kommet til riktig sted

"Komisk kollokviegruppe"

Alt dette skjedde på et tidspunkt hvor det var tilnærmet umulig for han å jobbe mot målene sine innen live underholdning. Han forteller at det var en liten baktanke med premisset i podcasten for å holde hjulene i gang.

– Dette var det jeg kunne gjøre i lockdown, for å være nærmest mulig det jeg har jobbet mot. Det ble liksom en komisk kollokviegruppe. Det hjalp jo for å holde de komiske musklene i vedlike.

Endelig var han i gang. Daniel spilte inn 3 episoder før han slapp første episoden. Det gikk sømløst. Nesten.

– Jeg har hele livet tenkt på meg selv som en sånn kul, smooth talking type. Men det viser seg jo etter jeg har hørt meg selv på opptak, at jeg er en langt over gjennomsnittet stotrende trønder med litt nasale trekk. Jeg innså jo at jeg måtte jobbe med det.

– Hvordan går du frem for å jobbe med det?

– Først og fremst hjelper det å være bevisst på det. Jeg kjenner også at jeg gjør det bedre på det området, dersom jeg er godt forberedt, og er komfortabel med personen jeg prater med.

De veldig store lyttertallene har latt seg vente på, men engasjementet har vært voksende gjennom den første sesongen. I tillegg har responsen vært utelukkende positiv.

– Det er jo en nisje-podcast. Gjerne myntet på komikere. Lyttertallene er ikke de største men de er jevnt voksende. Jeg har fått meldinger fra folk ukentlig, noen ganger daglig, der de sier at de liker det jeg driver med.

Gjøgler på heltid - servitør på deltid

Daniel har holdt på med stand up en stund, og er en dreven stand up komiker. Han forteller at det er ca. 3 år siden han gjorde stand up for første gang. Han husker tilbake til den tiden. Det var høst. På dette tidspunktet jobbet han som pizzaservitør her i Oslo. Han hadde fri en uke, men ikke så mye penger å rutte med, noe som begrenset hvilke aktiviteter han kunne være med på. Han ble liggende hjemme og se på Netflix. Der kom han plutselig over noe som fanget interessen. Louis CK, verdens mest kjente komiker på det tidspunktet.

Daniel gjør ofte stand up flere ganger i uken.

– Jeg tenkte at det kunne vært veldig kult å gjøre. Jeg så meg selv som en skikkelig morsom fyr, og jeg gjorde den feilen mange gjør. Jeg tenkte at «dette skal jeg få til bedre på rimelig kort tid.»

Han åpnet google og så etter muligheter til å prøve seg. Da kom han over RDK, eller Reis Deg Komikerklubb, Norges største og eldste komikerklubb. De skulle holde kurs samme uken, og det var kun én plass igjen. Den fikk Daniel. Siden har han ikke sett seg tilbake.

Per i dag driver han aktivt med stand up, og står på scenen gjerne flere ganger i uken. Man skulle tro at dette er vanskelig å kombinere med det å jobbe som servitør, ettersom begge deler ofte foregår på kveldstid. Dette har ikke vært til hinder for Daniel.

– Hver gang jeg har ledig tid passer jeg på å gjøre kollegaene mine tjenester, slik at de skylder meg en til de gangene jeg har spillejobber.

Komikere på Sagene

Podcasten heter som nevnt «Komikere på Sagene», og det er ingen fare for at det skal bli navnebytte med det første. For på Sagene, der liker Daniel seg.

– Jeg har alltid likt Sagene. Det har en utrolig bra vibe syns jeg. Jeg kaller jo Sagene for Oslos svar på Montmartre, den bydelen i Paris der alle kunstnerne menget seg. Jeg flyttet hit for 5 år siden. Bodde i en skikkelig shabby leilighet. Sånn gammel Oslo-bygård. Der var det dusj på kjøkkenet og toalett på gangen. Jeg trivdes kjempegodt der. Så flyttet jeg hit for 3 år siden, etter at jeg møtte Nina. Det er jo hun som eier denne leiligheten. Det er sånn jeg greier å bo så fint som dette, sier han med glimt i øyet.

Siste episode av første sesongen ble sluppet i slutten av april. Med sesong to like rundt hjørnet, har Daniel planene klare.

– Planen for sesong 2 er å gjøre det samme, men bedre. Løfte det et steg fra forrige sesong.

– Har du en gjest du håper på å ha med i sesong 2?

– Hmm… Jo! Ahmed Mamow hadde vært kult å ha med! Min far så “Helsebrusjan” på NRK, og digget det! Så om jeg hadde fått han med hadde min far blitt stolt.

Sesong 2 er planlagt å ha premiere i slutten av August.

Powered by Labrador CMS