Bertil fortviler:– Dette er livsfarlig

For rullestolbrukerne i Holmestrand er det vanskelig å komme seg fram i sentrum. – Det kan ikke være sånn at jeg må kjøre ut i veien for å komme meg dit jeg skal, sier Bertil Roald Nerdrum.

HOLMESTRAND: Bertil Roald Nerdrum er forbannet for den dårlige tilretteleggingen for rullestol brukere i Holmestrand. Han har kun vært ute seks ganger siden jul grunnet dårlig måking av fortau.

– Vis jeg skal ut så må jeg utsette meg selv for fare, sier Nerdrum fortvilt.

Høy risiko

Nerdrum har ved flere anledninger sklidd ut i den trafikkerte veien.

– Snøen som ligger på fortauet skaper store problemer for meg, det gjør sånn at jeg sklir og setter meg fast. Dette skaper livsfarlige situasjoner, forklarer han.

Det er vanskelig og unngå slike situasjoner når ikke gangfeltene er måket for oss med rullestol, legger han til.

Les også: Oppfør deg på nett!

Videre forklarer Bertil Roald Nedrum at det er ikke er mange rullestol brukere som er ute nå som brøytingen og vedlikeholdet av veier ikke er tilstrekkelig bra nok for de.

– Om ikke rullestol brukere får kommet seg ut og gjort sine dagligdagse gjøremål, så må kommunen ta styring på dette, mener han.

(Saken fortsetter under bildet)

Burde ta tak

Slik at det kan bli for best mulig tilrettelagt rullestolbrukere.

– Det har holdt på i flere år med denne elendige måkingen, det er en kombinasjon av pulverisert snø som setter seg fast i hjulene mine, forklarer Nerdrum.

Videre utdyper han at kommunen kunne tatt mer hensyn ovenfor gangfeltene i sentrum.

LES OGSÅ: Verden bak Kunsthøgskolens stengte dører

Mye nedbør

Runar Isaksen, driftsingeniør i Holmestrand kommune, forteller om nedbøren de siste to ukene har gjort det vanskelig å prioritere måkingen av fortauet.

– Vi skal ta dette til etterretning nå som snøværet har lagt seg, forklarer Isaksen.

– Planen framover er å brøyte bort snøen fra fortauene, men som sagt har det ikke vært prioritert siden veiene gjennom byen har vært første prioritet, avslutter Isaksen.