POLITISK ENGASJEMENT: Det er mange politiske partier som har funnet veien til Sofienbergparken for å støtte opp om #mittgrønneoslo.
POLITISK ENGASJEMENT: Det er mange politiske partier som har funnet veien til Sofienbergparken for å støtte opp om #mittgrønneoslo.

Miljøfestivalen

Lørdag 1.juni ble Miljøfestivalen #mittgrønneoslo avholdt i Sofienbergparken på Grünerløkka.

Publisert Sist oppdatert

Arrangementet går utpå lek og læring om klima og miljø for både voksne og barn, men først og fremst for den yngre generasjon som skal bli fremtidens Osloborgere. Festivalen blir arrangert hvert år i forbindelse med «verdens miljødag», og i år er det ekstra stas siden Oslo kommune er europeisk miljøhovedstad.

Miljøhovedstaten Oslo

I 2019 er byen opptatt av at du skal høre at Norges største by faktisk har forandret seg. For nemlig er 22 prosent av alle privatbilene i Oslo nesten lydløse elektriske eller plug-in-hybrider kan bymiljøetaten bekrefte. Det betyr ettersom fossilbilene er på vei ut endres lyden av Norges hovedstat. Nå kan vi høre ungene som leker, vannet som renner i Akerselva og trærne som rasler. Dette er en av grunne til at nettopp Oslo ble kåret til europeisk miljøhovedstad i år. Selv om det er masse små endringer til at byen har vunnet, er kanskje det viktigste at engasjementet har vært så stort. Sterke stemmer på rådhus, skoler, arbeidsplasser og styrerom har gjennom et tiår kjempet for en grønn endring. Og nå har de endelig blitt hørt og det synlige beviset på det har de fått i år.

Mange på plass

Arrangøren har fått på plass mange kjente fjes for å gjøre arrangementet attraktivt, med Selma Ibrahim og Johannes Slettedal har barna to konferansierer de kjenner godt til og vil lede denne festivalen på en profesjonell måte. I tillegg er kjente artister som Chris Holsten, Shikoswe, Hollywood, Brother Savannah og Anna Kajander på plass. Sju politiske partier, ni bedrifter fra grønt næringsliv, seks bedrifter fra Oslo kommune og tretten frivillige organisasjoner gjorde at både barn og voksne hadde nok å gjøre til enhver tid og skapte en god og gjennomført ramme rundt arrangementet.

POLITISK ENGASJEMENT: Det er mange politiske partier som har funnet veien til Sofienbergparken for å støtte opp om #mittgrønneoslo.

FOTO: kandidtatnummer

– Det er et veldig flott arrangement og det er gøy å være en del av det. Det beste av alt er at der så mange i forskjellige aldre som har møtt opp her i Sofienbergparken selv om været ikke er det beste, sier konferansier Selma Ibrahim

Hva gjør dere for at dette skal være gøy for barna?

– Vi har mange konkurranser med flotte premier, nå nettopp var det en jente som vant kinobillett for henne og venninne. Jeg blir glad inni meg når jeg den gleden barna viser, sier Ibrahim fornøyd.

Super gøy

Iver Vik Heier (11) fra Grünerløkka og miljøagentene er strålende fornøyd med årets #mittgrønneoslo.

– Det er veldig gøy at det er så mange her og at det er så mange forskjellige aktiviteter man kan finne på, sier han mens han peker rundt på tingene man kan gjøre.

Noen av de tingene er å bygge fuglekasse. Kastet riktig søppel oppi riktige basketskurver. Søppelsekkløp og flere artige aktiviteter.

Hvorfor er du medlem av miljøagentene?

– Jeg har lyst til at vi skal få et rent sted å bo. De voksne har forsøplet nok. Det er her vi skal bo i fremtiden og jeg vil bo på en frisk jordklode, sier Heier bestemt.

Vellykket

Lars Andersen fra renonvensjonetaten og Oslo kommune er med på å arrangere årets festival. Han kan fortelle at årets arrangement har gått over all forventing. Det er blitt flere aktiviteter å finne på samt flere deltagere enn tidligere år, til tross for variert vær. Han er veldig glad for at spesielt så mange unge har tatt turen.

– Det er utrolig kjekt å se at så mange unge har tatt turen hit for å lære om miljøet og ha det gøy. Det er jo det festivalen er til.

PS: Onsdag 5.juni ble det klart at miljøagentene ble tildelt Oslo Miljøpris for sin innsats for miljøet.