Slik ser en av de nye bilene ut, levert av Volmax.
Slik ser en av de nye bilene ut, levert av Volmax.

Nå er de nye anleggsbilene her

Hæhre & Isachsen har signert Norges største ordre på anleggslastebiler. De kjøpte 40 tippsett Volvo FH 540 med Maur påbygg og hengere, samt tre års vedlikeholdsavtaler- nå er de her.

Publisert Sist oppdatert

De nye lastebilene har mange nye funksjoner og er oppdaterte fra de bilene som kjører på norske veier i dag. De første bilene ruller ut på veiene allerede til uken. Da vil de bli godt prøvekjørt av Isachsens sjåfører som skal venne seg til alt det nye lastebilene har å by på.

Lærerikt kurs

Magne Flakk var instruktøren fra Volmax som holdt innføringskurset for lastebil sjåførene.

– Jeg tror at sjåførene blir veldig fornøyde med de nye bilene og de nye forbedringene, sier han.

Han forteller videre at i prosessen med å lage de nye bilene ble det tenkt mye på at de skal være bedre og sterkere- og ikke minst mer miljøvennlige.

Flakk forklarte og fortalte på kurset hvordan de nye Volvo lastebilene skal hjelpe de mer på lange turer med tung last.

– De nye bilene har funksjonen «Volvo Dynamic Steering»- som skal hjelpe på belastningsskader under kjøring. Bilene har løftbar tandemaksel og en «Action on-call» knapp som sjåførene kan trykke på hvis det oppstår signalfeil- hvor de vil få assistanse med en gang, sier Flakk.

Rune Tøftum på sitt kontor.
Rune Tøftum på sitt kontor.

Kun det beste er bra nok

Rune Tøftum har det faglige ansvaret for transportavdelingen hos Isachsen. Sammen med ledelsen har han vært med på å bestemme hvilke leverandører som skal levere de nye anleggs lastebilene.

– Vi er opptatt av å ha de beste bilene, både med tanke på miljøet og med tanke på sjåførenes kjøre opplevelse- det er tross alt de som får jobben gjort, sier han.

Tøftum forteller at Isachsen har god erfaring med Volvo og har brukt denne leverandøren helt fra start. Han sier at de er svært fornøyde med avtalen og er stolt av å jobbe sammen med Volvo og Volmax!