Lindegård får endelig sett filmen han har gledet seg til. Foto: 857587.
Lindegård får endelig sett filmen han har gledet seg til. Foto: 857587.

Pokémonfest på Ringen kino

Etter over 20 år med forskjellige Pokémon spill, filmer og tv-serier. Er det endelig tid for premiere på den første filmen fra den «virkelige verden».

Publisert

Helt siden spillselskapet «Game Freak» kom med sitt originale verk «Pokemon Red & Blue» i 1996, og den første filmen som kom i 1998, har ordet «Pokémon» blitt verdenskjent og det er siden den gang kommet nye spill, filmer og episoder til tv-serien hvert eneste år. Dette er noe veldig mange mennesker har brukt flere tusen timer på. Det eneste Pokémon har manglet er en film fra den virkelige verden, denne er kommet nå, og heter «Detective Pikachu». Pikachu er nemlig kjent som den mest ikoniske Pokémonfiguren. Den norske premieren var i dag med 4XD kvalitet på Ringen kino.

En stor beundrer av Pokémon

Til tross for store mengder nedbør, har ikke Pokémon-fansen blitt hindret fra å dra på kinopremiere av den svært etterlengtede filmen. Det er fullsatt kinosal med både små barnefamilier og ungdommer til tross for at dette er midt i skoletiden og arbeidstiden. Det er til og med fans som stiller opp med Pikachu kostyme.

En som gleder seg ekstra mye til å se filmen er Ask Lukas Lindegård. Han har vært stor fan av Pokémon i mange år.

–Jeg har spilt alle spillene som er kommet ut helt siden 2004 da jeg var seks år gammel, i tillegg har jeg sett nesten alle filmene og en god del av episodene til tv-serien. Så man kan trygt si at jeg er en stor beundrer av Pokémon universet. Jeg var til og med medlem av en pokemonklubb når jeg gikk på barneskolen. De siste årene har det blitt mindre Pokémon på meg dessverre, men når jeg hørte at de skulle lage denne filmen ble jeg først veldig spent og gledet meg med engang, men så ble jeg også fort veldig skeptisk til hvordan de skal gjøre dette. Nå som jeg er her på premieren er det kun glede for meg. Jeg har sett filmtraileren, og den så veldig bra ut, sier en spent Ask Lukas Lindegård.

Regntung dag på Grünerløkka. Heldigvis vises filmen inne. Foto: 857587.
Regntung dag på Grünerløkka. Heldigvis vises filmen inne. Foto: 857587.

Levde ikke opp til forventningene

Etter en time og 45 minutter er filmen ferdig, og det er både tydelig fryd hos noen, men andre er mer skuffet. Ask Lukas Lindegård er en av de som ikke helt vet hva han synes.

–Jeg er usikker på hva jeg synes om filmen. Det var helt nydelig å se Pokémon i den virkelige verden og på flere tidspunkt av filmen satt jeg nesten med frysninger. Dette er tross alt noe jeg har vokst opp med og vært en veldig stor del av min barndom. Jeg synes dessverre ikke at den levde helt opp til mine forventninger. Filmen i seg selv er ikke så bra, men siden det handler om Pokémon og det kom godt frem sitter jeg igjen med en god følelse. Det var magisk å se min favoritt «Charizard» i filmen, og jeg tror jeg skal rett hjem å spille et gammelt spill med engang, forteller Lindegård etter filmen.

Kun 65% rottende tomater

Lindegård var heller ikke den enste som ikke var bare fornøyd. Flere andre fans var delvis skuffet etter å ha sett filmen. Dette er kanskje ikke så rart når filmen har fått flere terningkast tre, fra blant annet Dagbladet. De mener dette var slappe saker. Filmen står også med kun 65% såkalte rottende tomater på rottentomatoes.com, hvor det handler om å få nærmest mulig 100%. Denne prosenten på 65% kan endre seg etter hvert, med tanke på at den nettopp kom ut på kino.

Til tross for mye svake tilbakemeldinger har ikke dette hindret fansen i å kjøpe billetter til filmen på Ringen kino de kommende dagene heller. Kinosalene er bortimot fullsatt den første tiden etter premieren.