Solfylt, men rolig morgen i Sofienbergparken. Ikke vanlig med så lite folk her. Foto: 857587.
Solfylt, men rolig morgen i Sofienbergparken. Ikke vanlig med så lite folk her. Foto: 857587.

– Russ drikker og forsøpler i parken

Sol og varme i Sofienbergparken burde bare være kos, dessverre er det mye alkohol, søppel og støy. Dette er ikke populært hos alle.

Publisert

Mai måned er kommet og sommeren nærmer seg med stormskritt. Dette betyr varmere temperaturer og flere mennesker som er utendørs for å nyte sol og varme. Spesielt populært på denne delen av året er det å befinne seg i parker. Når det er varmt ute et det veldig mange mennesker som befinner seg i Sofienbergparken her på Grünerløkka, et ganske fint sted for de som vil gå tur eller bare slappe av og kose seg med venner. Selv om det å være i parken kun skal være koselig, er det ikke alle som er like glad i at det konsumeres alkohol parken.

– Russ ødelegger opplevelsen av parken

Alkohol i parker har for veldig mange vært et kjent problem over lengre tid. Dette hindrer likevel ikke folk å nyte alkoholen i Sofienbergparken. Nå samtidig som det har vært veldig varmt i Oslo har også russetiden kommet godt i gang. Russen har den siste tiden brukt mye tid i Sofienbergparken. Ester Bøe (74) er ikke helt fornøyd med dette.

–Jeg er veldig glad i å gå tur og når jeg skal gå tur her på Grünerløkka velger jeg som oftest å gå i området Sofienbergparken. Der er det blitt veldig fint nå som det er blitt så varmt. Det som dessverre plager meg et at det har vært mye russ som drikker alkohol å til tider lager bråk. Dette ødelegger min opplevelse av å gå tur i parken. Jeg har også sett flere ganger at det ligger igjen søppel og tomme øl-bokser.

Nå vet jeg ikke sikkert at det er russen som legger igjen søppel, men det er de jeg mistenker. Jeg kunne ønske at de klarte å ta mer ansvar for det de gjør på en offentlig plass som Sofienbergparken, hvis ikke burde det settes strengere krav. Det skal være lov å kose seg, men jeg er også helt sikker på at det kommer til å bli noe annet når denne russetiden er ferdig, sier Ester Bøe.

–Ikke skyld på russen

Ikke alle er enig med påstandene om at det er russen til feil at det er søppel og bråk i parken. Hans Hjortland er russ og har vært et par ganger i Sofienbergparken denne våren. Han kjenner seg heller ikke igjen i de påståtte problemene.

–Jeg har vært i parken med venner noen ganger denne våren og kjenner meg ikke igjen i disse påstandene. Det har ikke blitt drukket spesielt mye alkohol, vi legger ikke igjen noe søppel i parken og vi bråker heller ikke noe mer enn alle andre som er der. Jeg vet at det har vært en del klager på dette med alkohol og bråk i parken, men jeg synes ikke noe om at skylden automatisk blir lagt på russen bare på grunn av rykte, forteller Hans Hjortland.

Kjent problemstilling

Det er en kjent problemstilling for politiet i Oslo at den sterke kulturen for å drikke alkohol i parken, egentlig strider imot loven.

Flere andre kommuner i Norge veier denne loven tyngre, hvor det bøtelegges oftere for offentlig drikking, ifølge en undersøkelse gjort av TV2.