Carl berner T-banestasjon
Carl berner T-banestasjon

Ruter tilrettelegger kollektivtransport som skal erstatte T-banen.

I februar vil T-banen være kveldstengt i store deler av Oslo sentrum, grunn til vedlikeholdsarbeid. Ruter har satt opp alternativ transport som skal erstatte T- Banen i denne perioden.

Publisert Sist oppdatert

T-banen skal være stengt i syv uker i februar, først fra 6 februar til 24 februar mellom Stortinget og Majorstuen. Deretter fra 27 februar til 24 mars, mellom Jernbanetorget og Brynseng. Stengingen skal vare fra 21.00 til første T-bane avgang neste morgen.

Alexander Strøm (20) studerer på Universitetet i Oslo og forteller at han bruker mye T-bane, både fra jobb og skole. «det blir ofte dårlig plass på bussen eller trikken, bussen har også en tendens til å komme for sent». Strøm synes det er lettere å ta T-bane da den er raskere en mye av annet kollektiv, samt er den tidsnok og ikke «fullstappet».

For å unngå kaos på buss og trikk har ruter satte opp kollektiv som skal erstatte T-banen, som vanligvis går i denne perioden. Trikkens linje 11 skal bli forsterket i perioden hvor t-banen er stengt mellom Majorstuen og stortinget. Det skal også bli satte opp en ekstra linje 15 som skal gå fra Majorstuen gjennom Frogner til Jernbanetorget.

Det blir satte opp buss for T-bane som skal erstatte den østlige delen. Bussen kjører fra Jernbanetorget til Brynseng og stopper på de ulike stoppene mellom.

Reisende som benytter seg av T- banelinjen 5 blir anbefalt til å bytte til trikkelinjen 17 eller busslinjen 31 som går fra Jernbanetorget.