NABOLAG: Sørenga er først og fremst et nabolag, med alt fra barnehage til hager.
NABOLAG: Sørenga er først og fremst et nabolag, med alt fra barnehage til hager.

Nye åpningstider ut for høring; Slik lyder svarene!

Bydelsutvalget (BU) vedtok i møte 14.februar 2019, å sende forslag til ny forskrift om åpningstider for skjenkesteder i Bydel Gamle Oslo ut på høring. Slik lyder svarene fra Sameie Sørenga.

Publisert Sist oppdatert

Sameie Sørenga 1, 2 og 7 uttaler følgende til høringen;

”Sørengkaia er etablert som et boligområde med ca. 90 % boliger og 10 % næringslokaler. Vi bor tett her. Mange har soverom omlag 5 meter over serveringsstedene og noen har soverom helt ned til bakkenivå i tverrslagene hvor lyden bærer godt og gjester gjerne sluses inn og ut. Utvidet åpningstid kan slå uheldig ut i forhold til helse og nattero i et område som ellers har mye lyd/støy gjennom dagen og utover kvelden fra badeanlegg og gjester på utestedene…”, er skrevet i dokumentet angående høringen. Med dette foreslår sameie Sørenga 1, 2 og 7 at det skal fortsette å være stengetid inne kl. 01:00. Samlet sett mener sameie dermed at stengetid ute bør endres til senest 23:00, hvor serveringen bør avsluttes senest kl. 22:30. Med dette er det ro for beboerne kl. 23:00.

Sentrumsområde eller Boligområdet

Under “Bydelsdirektørens innstillinger til bydelutvalget å fatte følgende vedtak” skriver dokuementet som følger: b) Sentrumsdefinerte områder med utvidet åpningstid inne til kl. 03.30 kun for helgedager og dager før høytids- og helligdager 03.30 og ute til kl. 23.00. For ukedager utvidet åpningstid inne til kl. 01.00 og ute til kl. 23.00. 1.Steder med adresse Sørengkaia.”

Beboerne

Hundeeieren Almira, er beboer på Sørenga, og skjønner frustrasjonen. Men hun mener det er større problemer som bør vi tatt hånd om.

–Jeg merker ikke mye til støyen opp i min leilighet, men jeg kan tenke meg at de leilighetene som ligger nærmest spise- og utesteder gjør det. Jeg synes det er større problemer rundt mange besøkende i høytidsesongen, som for eksempel tilgang på toaletter. Det er et stort problem her, sier Almira.

PARADIS Gelateria

Iskiosken Paradis Gelateria ligger på restaurantsiden av Sørengkaia, og merker store forandringer i høytidssesongen.

–Vi har lengre åpningstider nå som det begynner og bli sommer. Vi merker stor pågang av kunder, og mange turister som kommer innom. I høysesongen kan jeg tenke meg at det er irriterende for beboerne her på Sørenga med all støyen, men vi gjør vårt beste for å holde det ryddig og trivelig her, forteller Milena, is-selger hos PARADIS Gelateria.

Sørengkaia

I og med at Sørenga i bydel Gamle Oslo er et populært sted for besøkende, særlig om sommeren, følger det også med lyd og leven langt utpå nattestid. De fleste besøkende på Sørengkaia er der hovedsakelig for å bade i Oslofjorden, og noen benytter seg også av restauranttilbudene som finnes der. Åpningstidene til noen av restaurantene reguleres etter sesong, men noen regler er fastsatt fra Oslo kommune.

Ble hørt!

Det vil si at Sørengkaia blir definert av Bydelsdirektøren, som et sentrumsdefinert område, med utvidet åpningstid. Åpningstiden blir dermed; inne til kl. 03:30 kun for helldigdager og dager før høytids- og helligdager, og ute til kl. 23:00. For ukedager utvidet åpningstid inne til kl 01:00, og ute til kl. 23:00. Sameie Sørenga ble dermed hørt!