<b>TRIVSEL:</b> Jentene som tar turen til United Sisters Kafé er svært fornøyde med tilbudet. F.v praktikant Synnøve Ovrid, leder Fatima Iqubal, Momina Iqbal og Israa Zitouni.<br>FOTO: 300087
TRIVSEL: Jentene som tar turen til United Sisters Kafé er svært fornøyde med tilbudet. F.v praktikant Synnøve Ovrid, leder Fatima Iqubal, Momina Iqbal og Israa Zitouni.
FOTO: 300087

Bydelsutvalget slår et slag for jenteprosjekt

Da årets frivillighetsmidler fra bydelsutvalget ble delt ut, stakk United Sisters kafé av med 30.000 kroner.

Publisert

Siden i fjor høst har Fatima Iqbal (21) tilbragt hver søndag på Forandringshuset. Huset med den grønne døra og de buede vinduene som ligger i Grønnlandsleiret, blir brukt som arena for ulike aktiviteter for barn og unge. Inne i lokalet finnes det både eget musikkrom og kjøkken.

<b>FORNØYD</b>: Leder for United Sisters Kafé, Fatima Iqbal er svært fornøyd med at de har fått økonomisk støtte fra bydelsutvalget.<br>FOTO: 300087
FORNØYD: Leder for United Sisters Kafé, Fatima Iqbal er svært fornøyd med at de har fått økonomisk støtte fra bydelsutvalget.
FOTO: 300087

Søndagsettermiddagene er det United Sisters Kafé som får benytte lokalene. Med sitt store smil står lederen for kafeen klar til å ønske alle jenter velkommen til en hyggelig ettermiddag.

Trygg arena

United Sisters Kafe ønsker å være en trygg arena, hvor jenter i alderen 13 til 26 år, med ulik etnisitet og kulturell bakgrunn, kan komme og være sosial, møte andre jenter, delta på ulike aktiviteter og hygge seg. Fatima legger vekt på at kaféen skal være en plass hvor man kan være seg selv. Hver uke står ulike aktiviteter på planen, og lederen forklarer at planen blir lagt i samråd med ungdommene som deltar.

– Jentene kommer selv med aktivitetsforslag. De har hele tiden nye ideer til hva man kan finne på.

Ønske om hyttetur

Fatima forteller at midlene fra bydel Gamle Oslo vil gå til mat og aktiviteter.

– Jentene får middag her hver søndag, så en stor del av pengene vil gå til råvarer. Resten vil gå til finansiering av de ulike aktivitetene

– Jeg vet at jentene har lyst til å dra på en hyttetur, så jeg håper vi kan få støtte til det en gang. Ildsjelen mener fast bestemt at United Sisters Café er et positivt og bra tilbud til jenter.

– Tilbudet må jo være noe jentene er fornøyde med, ellers hadde de ikke kommet tilbake.

Varierende oppmøte

Ikke mange har tatt turen til United Sisters Café denne søndagen, men Fatima smiler og ser ikke skuffet ut.

– Det er ramadan nå. Det tror jeg er grunnen til at ikke så mange er her i dag. Sist søndag var vi rundt 20 jenter.

Hun legger til at det er ofte de samme jentene som tar turen til United Sisters Café, men at der er plass til mange flere.

– Det er litt vanskelig å rekruttere da det er litt vanskelig å forklare hva vi gjør. Men når det først kommer noen nye, så kommer de ofte tilbake.

Fatima vier mye tid til United Sisters Café, og gjennom måten hun snakker om jentene på, er det lett å skjønne at hun bryr seg om dem. Hun forteller at hun kan se at mange har utviklet gode vennskap på kaféen.

– Jeg digger denne jobben. Jeg har søkt sosionomstudiet til høsten, slik at jeg kan jobbe med noe lignende i framtida, smiler Fatima.

<b>MUSIKKROM: </b>Jentene på kafeen har musikkrom til disposisjon.<br>FOTO: 300087
MUSIKKROM: Jentene på kafeen har musikkrom til disposisjon.
FOTO: 300087

Fint tilbud

To jenter som kommer til Forandringshuset hver søndag er Momina Iqbal (14) og Israa Zitouni (14). De bor like i nærheten, og sier United Sisters Kafé er et flott tilbud.

– Det er ingenting å gjøre på søndager. Da er det fint å komme hit, forteller de.

Innfrir krav

I 2019 avsatte bydelsutvalget i Gamle Oslo én million kroner til frivillighetsmidler. Ett av kriteriene for å søke om støtte er at det er et tiltak som stimulerer økt engasjement for fellesskapet, i tillegg til prosjekter rettet mot barn og ungdom i bydelen.

Leder for oppvekst- kultur- og nærmiljøkomiteen i Gamle Oslo, Olaf Svorstøl Sierraalta, forteller at Unites Sisters kafé innfrir kravene til å få økonomisk støtte fra bydelen. I tillegg legger han vekt på at kafeen oppfyller de målsetningene de selv har satt seg.

– De frivillige har som mål å være rollemodeller for andre jenter. Dessuten skal kafeen være et tilbud hvor jenter kan få brukt talentene sine, sier Sierraalta.